Πολιτική

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς» τονίζει το Π.Α.Μ.Ε

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης γιά την εφαρμοζόμενη πολιτική στο θέμα των μετατάξεων εξαπέλυσε η τοπική γραμματεία Κιλκίς του πανεργατικού αγροτικού μετώπου (ΠΑΜΕ), εξαπολύοντας συγχρόνως «πυρά» κατά των παρατάξεων των προσκειμένων στα κόμματα της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ).
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«Ο εμπαιγμός του υπουργείου παιδείας απέναντι σε όλους τους εκπαιδευτικούς, στο ζήτημα των μετατάξεων, αποκαλύπτεται! Από την συνάντηση αντιπροσωπείας εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, που μετατάχθηκαν από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας κ Κουράκη, προέκυψε πως ουσιαστικά χιλιάδων εκπαιδευτικών θα συνεχίσουν να βρίσκονται το επόμενο διάστημα «στον αέρα», χωρίς οργανικές θέσεις!
Στο βασικό αίτημα για σύσταση οργανικών θέσεων, η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού ήταν πως «διευρευνάται» η δυνατότητα σύστασής τους, αν και εφ’ όσον το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαβεβαιώσει, ότι δεν θα υπάρχει κόστος (!) και αν συμφωνήσει η κυβέρνηση!
Δηλαδή, το υπουργείο παιδείας ούτε δεσμεύεται να ανακαλέσει την πρότασή του για ανάκληση των μετατάξεων – κάτι που φέρνει τεράστιες ανατροπές στις ζωές 3.600 εκπαιδευτικών – ούτε δεσμεύεται για οργανικές θέσεις για μεταταχθέντες και μετατιθέμενους. Καθίσταται φανερό ότι βολεύει την κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί να περιφέρονται από βαθμίδα σε βαθμίδα και από περιοχή σε περιοχή πάνω στην λογική της κινητικότητας, την οποία εξήγγειλε και δια του αναπληρωτή υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η κατάσταση την οποία σήμερα αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες εκπαιδευτικών και τα σχολεία έχει βαθειές αιτίες. Και αυτές βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια (συμπτύξεις, συγχωνεύσεις χιλιάδων σχολείων, αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, δημιουργία πολυπληθών τμημάτων, ελλιπή χρηματοδότηση) και που συνεχίζει και σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλα αυτά οδηγούν σε υποβάθμιση της μορφωτικής διαδικασίας για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και σε μέτρα ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι στην ουσία η εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου στην εκπαίδευση….
…Όλοι εκπαιδευτικοί σε οργανική θέση, δεν περισσεύει κανένας. Να μη μετακινηθεί κανένας χωρίς αίτησή του από όσους μετατάχθηκαν το 2013. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς στις ειδικότητες γερμανικών, γαλλικών, καλλιτεχνικών, θεατρική αγωγής και πληροφορικής, που δεν προϋπήρχαν στην Π.Ε., να συσταθούν και να τους αποδοθούν τώρα οργανικές θέσεις. Για τις προϋπάρχουσες στην ΠΕ ειδικότητες (ΠΕ06 αγγλικών, ΠΕ11 φυσικής αγωγής και ΠΕ16 μουσικής) να πάρουν μετάθεση αναδρομικά και όσοι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είχαν υποβάλει αίτηση το 2013 και το 2014 και είχαν περισσότερα μόρια από το τελευταίο συνάδελφο που πήρε μετάταξη (πάντα για την ίδια μεταθετική περιοχή). Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει καταθέσει συγκεκριμένη κι ολοκληρωμένη πρόταση (http://www.edupame.gr/sites/default/files/METATAJEIS%202015.doc) για το ζήτημα των μετατάξεων στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ, θα την καταθέσει και στις Γ.Σ. των Συλλόγων και κοιτά στα μάτια όλους τους συναδέλφους.
Ταυτόχρονα, καλούμε να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα για τη στάση και της νέας συγκυβέρνησης, που κινείται στη λογική της κινητικότητας και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ), που έσπευσε να χαιρετίσει και να επικροτήσει την προωθούμενη ρύθμιση-«λαιμητόμο» του υπουργείου. Οι ίδιες δυνάμεις (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) στην ΟΛΜΕ λένε τα ακριβώς αντίθετα, διαιρούν και παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη των εκπαιδευτικών. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει ρύθμιση με την οποία τσακίζει τις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών της Π.Ε, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΟΕ (ΕΡΑ) δεν έχει πει μέχρι στιγμής ούτε μία κουβέντα, οι δε ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, καλούν την κυβέρνηση “να εγκαταλείψει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου”!
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν στους συλλόγους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης, ώστε να γίνει η ομοσπονδία μας, η ΔΟΕ, όπλο στα χέρια μας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]