Πολιτική

«Κυρία πρόεδρε της Βουλής έχει τελειωμό ο κατήφορος;»

Την έντονη αντίδραση της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς προκάλεσε η στάση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στην ΝΔ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας του σώματος της Δευτέρας 30.3.15, με θέμα την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με τους δανειστές.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Γιά ακόμη μία φορά γίναμε θεατές μιάς «παράστασης για έναν» από την πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε ακόμη μια συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων η κ. Κωνσταντοπούλου φόρεσε τις κομματικές παρωπίδες και με το ειρωνικό της ύφος επέβαλε όλα, όσα αυτή έκρινε «εντός νόμου».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν λίγο πριν την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την αίθουσα της ολομέλειας, η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε το λόγο στον κ. Κατρούγκαλο για να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς ο δεύτερος, σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε συκοφαντίες τις οποίες η πρόεδρος, όπως είπε, έχει ανεχθεί πολλάκις. Το αμέσως επόμενο λεπτό και καθώς ο κ. Γεωργιάδης διαμαρτυρόταν, η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη σε αυτόν τον ανακάλεσε στην τάξη, λέγοντας του ότι κάθε φορά, που ακούγεται κάτι για την «λίστα» Λαγκάρντ ο κ. Γεωργιάδης ανησυχεί.
Καλό θα ήταν η κ. Κωνσταντοπούλου να παύσει να αναιρεί τον εαυτό της και να ασκήσει τα καθήκοντα της όπως οι προκάτοχοι της. Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε πρόεδρος όλων των βουλευτών ή όσων εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους του κόμματος σας; Σταματήστε να εξευτελίζετε τον θεσμό του προέδρου της Βουλής. Οδηγήσατε την χώρα σε εκλογές εκμεταλλευόμενοι τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και τώρα ρεζιλεύετε και τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής. Έχει άραγε τελειωμό ο κατήφορος;».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα