Γενικά

Κινητοποίηση των οικοδόμων την προσεχή Τετάρτη 9 Απριλίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε γιά την Τετάρτη 9.4.14, η ομοσπονδία οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας.
Συγχρόνως καλεί τους οικοδόμους να συμμετάσχουν στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις του πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου (ΠΑΜΕ).
Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στο Κιλκίς.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
«….Τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα έχουν μετατρέψει την ζωή μας σε κόλαση. Σήμερα η κυβέρνηση προωθεί νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων:
-Νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που σημαίνει κέρδη γιά την εργοδοσία και από την άλλη βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων που θα οδηγήσουν σε μείωση των συντάξεων, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, σε επί πλέον περικοπές στην υγεία, πρόνοια, σε επιδόματα και παροχές.
-Νέο ειδικό μισθολογικό καθεστώς γιά νεοπροσλαμβανόμενους με σταδιακή κατάργηση των τριετιών και παραπέρα μείωση των άθλιων κατώτερων μισθών των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά γιά τους νέους κάτω των 25 ετών.
-Χτυπάνε τα οικογενειακά επιδόματα. Σχεδιάζουν την κατάργηση του 6μήνου επιδόματος μητρότητας.
-Επιχειρούν να επαναφέρουν το λοκ άουτ, να βάλουν περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης…
….Ενα εφάπαξ επίδομα, μερικά ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση γιά όσους τα πάρουν δεν θα λύσει:
-Την ανεργία που μαστίζει τον κλάδοΟΙΚΟΔΟΜΟΙ 1
-Δεν θα επαναφέρει τα μεροκάματα στα επίιπεδα του 2009
-Δεν θα καταργήσει τα δύο επί πλέον χρόνια που μας φόρτωσαν στην πλάτη γιά να βγούμε στην σύνταξη ούτε θα επαναφέρει το επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
-Δεν θα δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα, να πάρουμε καλύτερη σύνταξη, να απαλλαγούμε από τα «χαράτσια» και την άγρια φορολογία, όπως το κατορθώνουν οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοκατασκευαστές….
….Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας. Ο δρόμος του αγώνα, της ενίσχυσης, της ομοσπονδίας, των σωματείων που αγωνίζονται με συνέπεια γιά τα συμφέροντα των εργαζομενων, η ενίσχυση της ταξικής γραμμής, του ΠΑΜΕ, είναι προϋπόθεση γιά να παλέψουμε με καλύτερους όρους απέναντι στην οξύνση της επίθεσης του κεφαλαίου και των μηχανισμών του.
Γυρίστε την πλάτη σε όσους τάζουν λύσεις με τους εργαζόμενους στο ρόλο του θεατή. Οσους λένε ότι θα φέρουν λύσεις χωρίς να χρειασθεί να τα βάλουμε με τους επιχειρηματίες, τους μεγαλοεργολάβους και τα άλλα αρπακτικά που κλέβουν τον ιδρώτα μας γιά να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκιά τους. Αν υπήρχαν τέτοιες λύσεις θα τις είχαν εφαρμόσει από τότε που εμφανίσθηκε ο καπιταλισμός.
Οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια αρκεί να πιστέψουμε στην δύναμή μας…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα