Γενικά

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: «Μία «μάχη» κερδήθηκε …ο αγώνας συνεχίζεται»

Με αφορμή την απόφαση ακύρωσης ανέγερσης κατοικιών στην δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας, η Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις νέες εξελίξεις από την επίσκεψη του υπουργού μετανάστευσης κ.Μηταράκη και τα όσα ανακοινώθηκαν ως αποτέλεσμα αυτής, υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις.

Εμείς θα επικεντρωθούμε σε αυτές που αφορούν Στην κίνηση πολιτών δήμου Παιονίας.

Ξεκινήσαμε την κίνηση, όταν δεν ήξερε κανείς συνδημότης μας και κανείς φορέας διοίκησης την επιθυμία της κυβέρνησης και την ανάθεση σε εργολάβο κατασκευής 170 διώροφων σπιτιών.

Σας ενημερώσαμε, όταν δεχθήκατε την πρόσκλησή μας και γεμίσατε την πλατεία Πολυκάστρου δύο φορές, με την δεύτερη, να μην έχει προηγούμενο σε όλα τα χρόνια της ιστορίας του Πολυκάστρου.

Με την δυναμική, που μας έδωσε η μαζική παρουσία σας στα συλλαλητήρια, δυνάμωσε η φωνή μας και άνοιξαν πόρτες θεσμών.

Κάναμε συναντήσεις διαδοχικές με τον δήμαρχο Παιονίας κ. Σιωνίδη, που έχει τις ίδιες απόψεις με εμάς ( μπορεί να κινούμαστε διαφορετικά, αλλά κάποιες φορές αυτό είναι θεμιτό για το καλό του τόπου), συναντήσαμε τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας κκ Δημήτριο, ο οποίος απέστειλε «σκληρή» ανακοίνωση προς τους αρμόδιους υπουργούς και απηύθυνε χαιρετισμό στο δεύτερο συλλαλητήριο μας, συναντήσαμε τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γεωργαντά, που και με αυτόν υπήρξε ταύτιση απόψεων, τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Φραγγίδη ο οποίος ήταν θετικός να μας βοηθήσει με κινήσεις κοινοβουλευτικές, τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Βεργίδη (και αυτός έχει δηλώσει την πλήρη ταύτιση απόψεων με εμάς), με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα ο οποίος δήλωσε ότι έχουμε απόλυτο δίκιο και ότι, αν τον ακούσει η κυβέρνηση, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος που λέγεται καταυλισμός Νέας Καβάλας, και, τέλος, με τον υπουργό μετανάστευσης κ. Μηταράκη.

Από παρά πολλούς ακούγαμε, ότι το λιγότερο που ήμασταν, ήταν «ρομαντικοί» και «αφελείς», και ότι τα σπίτια θα γίνονταν ό,τι και να κάναμε.

Τελικώς, τα σπίτια δεν θα γίνουν.

Θέλαμε να πάρουμε πολλά περισσότερα από την συνάντησή μας με τον υπουργό. όλα όσα είναι δίκιο να μας δοθούν, και είναι πολλά. Δεν τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε!

Στην ανακοίνωση μας στην σελίδα μας στο Facebook πολίτες δήμου Παιονίας, δεν καταβλήθηκε καμμία προσπάθεια οικειοποίησης της επιτυχίας από την κίνησή μας. Τουναντίον, αναδείξαμε το πρόσωπο, που κατάφερε αυτή την πρώτη νίκη, στην πρώτη «μάχη», από μία σειρά «μαχών», που θα ακολουθήσει.

Το πρόσωπο, που ξεκάθαρα αναδείξαμε στην ανακοίνωση μας, είστε εσείς! Εσείς βγήκατε στις πλατείες, εσείς έχετε μία κίνηση 2600 μελών, εσείς δηλώσατε ότι θα συμμετέχετε σε επικείμενη προσφυγή στο ΣτΕ, με 800 συνδημότες μας να είναι έτοιμοι να κινηθούν νομικώς για τα συμφέροντα του τόπου μας. Οι νικητές είστε ΕΣΕΙΣ!

Έχουμε ένα μικρό μερίδιο και εμείς, μόνο και μόνο διότι ήμασταν μαζί σας στην πλατεία, και συμμετέχουμε μαζί σας σε όλες τις κινήσεις!

Παρά την πρώτη νίκη, το πρόβλημα παραμένει, και είναι τεράστιο. Θέλει αγώνες και επαγρύπνηση. Έξυπνες κινήσεις, και μαζική συμμετοχή.

Ακούσαμε και διαβάσαμε συγχαρητήρια, να μην είμαστε ψεύτες, και μας αρέσουν και μας κάνουν να προσπαθούμε παραπάνω.

Ακούσαμε και διαβάζουμε, όμως, και παράπονα και παρατηρήσεις. Δεκτά και αυτά, πρώτον διότι δεν είμαστε ούτε τέλειοι ούτε παντογνώστες. Δεκτά διότι μπορεί να μας κάνουν να δούμε από καλύτερη οπτική κάποια προβλήματα και δράσεις.

Όλα αυτά όμως δεκτά από ανθρώπους που προσπαθούν, που είναι ενεργοί, που είναι μέσα σε αυτούς που συγχαίρουμε γιά την πρώτη νίκη τους.

Όλοι οι άλλοι καλό θα είναι να πλευρίζουν τους ενεργούς συνδημότες τους, και να γίνουν όλοι μαζί ακόμη πιό δυνατοί.

Αλλιώς καλά θα κάνουν να… καθήσουν στον καναπέ τους και να σιωπούν. Διότι, το μόνο, που είναι ηχηρό από την ζωή τους, είναι… η σιωπή τους.
Η γνώμη τους, δεν έχει καμμία αξία γιά εμάς».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα