Πολιτική

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: «Ανεπιθύμητο πρόσωπο ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης»

Αιχμές με συγκεκριμένα ερωτήματα σε ανοιχτή επιστολή της απευθύνει η “Κίνηση Πολιτών Παιονίας” προς τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη και τον δήμαρχο Παιονίας Κώστα Σιωνίδη σχετικά με την κατασκευή των 172 μεζονετών στη δομή Νέας Καβάλας, αλλά και την λειτουργία των διοδίων.

Το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής έχει ως εξής:

“Μετά τις εξελίξεις με την δημιουργία ενός χωριού 1600 μουσουλμάνων παράνομα εισελθόντων στην πατρίδα μας, με τις ευλογίες του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη, ως κίνηση πολιτών δήμου Παιονίας τον θεωρούμε από εδώ και στο εξής persona non grata, και όποιον άλλο συνδιαλέγεται μαζί του για το καμπ της Νέας Καβάλας.

Όταν και άμα έρθει κάποια στιγμή στην περιοχή του δήμου Παιονίας θα καταλάβει τι θα πει ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Θα πούμε ένα μπράβο (για την ώρα) στον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα γιατί εισάκουσε την προτροπή μας να ζητήσει τα δύο αγροτεμάχια που ήθελε ο ΔΟΜ για να χτιστούν οι 172 μεζονέτες, και να τα διαθέσει για κατασκευές που θα καλύπτουν ανάγκες παιδιών με ειδικές ικανότητες (ΑΜΕΑ).

Μία κίνηση που ζητήθηκε από εμάς δύο φορές από τον δήμαρχο Παιονίας και ενώ ήταν και τις δυο φορές θετικός δεν έπραξε τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δυο αγροτεμάχια που ζητήθηκαν από την υπηρεσία πολιτικής γης πριν την κίνηση μας, από έναν υπάλληλο του ΔΟΜ και τον Μήτρακα περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο της μητροπολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τα τοπογραφικά των αγροτεμαχίων με την σφραγίδα του δήμου Παιονίας(αποκτάς άλλο κύρος όταν ζητάς από το κράτος κάτι με την σφραγίδα του δήμου, και βέβαια σαν δήμος δεν δείχνεις έτσι την αντίρρηση σου στην κατασκευή του χωριού).

Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη και για την επικοινωνία που έκανε με τον υπουργό Μηταράκη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Γεωργιάδη με σκοπό την απομάκρυνση του καμπ από την περιοχή μας ή το σπάσιμο του σε μικρά κομμάτια, αλλά περιμένουμε να μας πείτε κ. Τζιτζικώστα και ποιες τοποθεσίες προτείνατε, στις οποίες θα πάνε οι “κάτοικοι” του κάμπ της Νέας Καβάλας.

Για να μην μπορεί ο κ. Μηταράκης να λέει ότι κάνετε φθηνή πολιτική χωρίς προτάσεις.

Το άλλο μεγάλο θέμα είναι τα πλευρικά διόδια στην αερογέφυρα Πολυκάστρου. Και μόνο στην ιδέα της λειτουργίας διοδίων σε έναν τέτοιο δρόμο καρμανιόλα, θα έπρεπε να οδηγήσει τον δήμο μας σε τέτοιες κινητοποιήσεις που τα διόδια να έβγαζαν πόδια και να απομακρυνόντουσαν μόνα τους.

Όπως όλοι ξέρουμε έγιναν νομικές κινήσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής που το μόνο όφελος που θα έχουν, είναι να μας πουν οι διοικούντες του δήμου ότι έπραξαν τα νόμιμα για την μη λειτουργία τους.

Εμείς θα σας πούμε την συνέχεια του έργου, γιατί γνωρίζουμε το σενάριο.

Τα διόδια θα ξεκινήσουν με την αρχή των εργασιών κεντρικού στηθαίου και λίγων έργων μερικής διαπλάτυνσης σε κάποια μικρά κομμάτια του δρόμου. Φυσικά πρέπει να ξέρουμε ότι πολλοί από εμάς δεν θα προλάβουμε να δούμε έναν ευρωπαϊκό ασφαλή δρόμο (κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχουμε εδώ και πάρα πολλά έτη) εν ζωή, ασχέτως αν θα τον έχουμε χρυσοπληρώσει.

Θεωρούμε πολύ λίγη την αντίδραση του δήμου, χωρίς να εκπλησσόμαστε βέβαια, γιατί δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι άλλο μέχρι στιγμής σε όλα τα σοβαρά θέματα.

Κανείς τους μέχρι τώρα δεν ζήτησε το αυτονόητο. Αν ήθελε η εταιρία να διασφαλίσει τυχόν Διαφυγόντα κέρδη από τα διόδια με την δημιουργία πλευρικών, το σωστό θα ήταν στο ύψος των Ευζώνων. Αλλά βλέπετε εκεί θα χαλούσε η μπίζνα με τα βενζινάδικα, οδοντιατρεία, λαϊκές, καζίνα κ.α των Σκοπίων.

Εμείς ως κίνηση είμαστε κάθετα αντίθετοι με την λειτουργία των πλευρικών διοδίων και ζητούμε την άμεση μεταφορά τους στο ύψος των Ευζώνων.

Ζητάμε αν παραμείνουν στην αερογέφυρα Πολυκάστρου την απαλλαγή όλων των κατοίκων του δήμου Παιονίας από την υποχρέωση καταβολής του αντιτίμου των πλευρικών διοδίων. Αυτά τα απαιτούμε από όλους όσοι ψηφίστηκαν για να προασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών της Παιονίας.

Κύριε Γεωργαντά το μεγαλύτερο βάρος πέφτει σε εσάς ως υφυπουργός της κυβέρνησης (το ξέρουμε πως θα είχατε ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα σας αν υπήρχε δυναμικότερη αντίδραση από την διοίκηση του δήμου, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να σας το δώσουμε εμείς).

Καταλαβαίνουμε ότι σας ζητάμε να διορθώσετε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά τώρα είστε εσείς στην εξουσία. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες και την επιρροή που έχετε στην κυβέρνηση της ΝΔ και σας ζητάμε να κάνετε αυτό που είναι λογικό για όλους εμάς και πιστεύουμε και για εσάς τον ίδιο.

Δεν είστε άμοιροι ευθυνών οι βουλευτές του νομού κ. Φραγγίδη και κ. Αγαθοπούλου.

Ειδικά εσείς κ. Αγαθοπούλου με την σύμβαση που υπέγραψε το κόμμα σας το 2017 με την οποία παραχωρήθηκαν τα συγκεκριμένα διόδια σε ιδιώτες. Ελπίζουμε να κινηθείτε με γνώμονα το καλό των πολιτών και όχι του κόμματος.

Επιτέλους ενωθείτε για το καλό των πολιτών, στους οποίους χρωστάτε την θέση που σας έχουν δώσει.

Καμπ στο Χέρσο; Όχι καμπ στο Χέρσο!

Καμπ στην Νέα Καβάλα; Υπερσύγχρονο και νόμιμο με διοικητή το Καμπ στην Νέα Καβάλα.

Προς Θεού, δεν θέλουμε καμπ και στο Χέρσο αλλά βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σταματήστε να μας έχετε σαν αποπαίδια!

Θέλουμε έναν δήμαρχο ικανό να δίνει μάχες για τα συμφέροντα των δημοτών, και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Αν καταλάβουμε πως και οι βουλευτές του νομού δεν νοιάζονται για το καλό της Παιονίας όσο πρέπει, το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και για τις εκλογές της κεντρικής εξουσίας.

Όταν με το καλό περάσουμε στην κανονικότητα μερικοί θα τρίβουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους με αυτά που θα δουν και με αυτά που θα ακούσουν”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα