Γενικά

Η “Κίνηση Πολιτών δήμου Παιονίας” συναντήθηκε με την βουλεύτρια Ε. Αγαθοπούλου

Από την «Κίνηση πολιτών δήμου Παιονίας» ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η “Κίνηση Πολιτών δήμου Παιονίας” στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των θεσμών του τόπου μας, συναντήθηκε στο Πολύκαστρο με την βουλεύτρια του νομού Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου και δυο εκ των συνεργατών της. Μια συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Την ενημερώσαμε για τα προβλήματα του δήμου μας σε σχέση με το μεταναστευτικό, και τις προτάσεις που έχουμε για την επίλυση τους.

Αφού μας είπε αυτά που έχει κάνει κοινοβουλευτικά για το πρόβλημα αυτό, μας είπε πως βρίσκει δίκαια τα αιτήματα μας και συμμερίζεται τους προβληματισμούς μας.

Δήλωσε πρόθυμη να βοηθήσει στο να αποσυμφοριστεί ο δήμος μας, με το να μεταφερθεί το καμπ κάπου εκτός νομού Κιλκίς ή το λιγότερο να μειωθεί ο αριθμός των διαμενόντων εκεί στους 500.

Της δηλώσαμε την πρόθεση μας στο να εμποδίσουμε την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού κοντέινερ στο καμπ της νέας Καβάλας και μας είπε πως αυτό θα ήταν το δίκιο, άσχετα αν είναι υπέρ στις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των παράνομων μεταναστών.

Στην τοποθέτηση της μας έδειξε πως θέλει την προστασία των τοπικών κοινωνιών τόσο κοινωνικά όσο και υγειονομικά όσο και αυτών των ίδιων των διαμενόντων στο καμπ, κατανοώντας ότι δεν μπορεί να παρεβρίσκονται στον δήμο μας τόσοι πολλοί.

Στην πρόθεση της να αναφέρει την κατάσταση ως προσφυγικό πρόβλημα, αντιδράσαμε αναφέροντας τα μηδαμινά ποσοστά προσφύγων που υπάρχουν στην περιοχή μας και υιοθέτησε τον όρο μεταναστευτικό.

Είμαστε προσφυγικός νομός και δεν είναι σωστό όροι όπως η προσφυγιά να χρησιμοποιούνται τόσο εύκολα και να γίνεται επίκληση στο συναίσθημα των κατοίκων.

Ελπίζουμε πως όλοι οι φορείς και οι θεσμοί του τόπου μας θα μπορέσουν να συνεργαστούν για το καλό του νομού μας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα