Εκπαίδευση

Επίσκεψη του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου στο ΓΕΛ Σ.Σ. Μουριών

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, το σχολικό συγκρότημα του Σ.Σ. Μουριών  Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο, είχε την ευκαιρία να εκκλησιαστεί στον ιερό ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Σ.Σ. Μουριών δι’ ευχών του Αγίου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου, Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου.

Ο σεβαστός ποιμενάρχης αφίχθη στο χωριό και μετέβη στο ναό ταπεινά και απέριττα, όπου τον υποδέχτηκε ο πατέρας Ευσέβιος.

Κατά τη διάρκεια της ιεροπραξίας, μεταξύ των ιερών ασμάτων, ο άγιος Πολυανής και Κιλκισίου ενστάλαξε στις καρδιές των μαθητών και των συνοδών εκπαιδευτικών τους λόγια αγάπης και ελπίδας που φέρει η Γέννηση του Χριστού μας, εκκίνησε την πνευματική και αληθική παιδαγωγική πορεία των παιδαγωγών και τόνισε τη σημασία της κατήχησης που η Αγία Εκκλησία μας επιτελεί.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο μελίρρητος ποιμενάρχης μετέβη στο σχολικό συγκρότημα του Σ.Σ. Μουριών. Εκεί συμπαρεκάθησε με τον σύλλογο των καθηγητών σε τσάι, αφουγκράστηκε τον δύσκολο και καθημερινό αγώνα τους και ευλόγησε δαψιλώς τα έργα τους.

Η “Βηθλεέμ” εφέτος δεν είναι μόνο διαφορετική για το σχολικό συγκρότημα του Σ.Σ. Μουριών αλλά αναγεννητική και σωτήρια!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]