Αθλητισμός

Ο κιλκισιώτικος αθλητισμός καμαρώνει γιά τα «βλαστάρια» του χειροσφαιρικού «φυτωρίου» του Αλέξανδρου Αξιούπολης

Εν τέλει, το έκαναν κι αυτό οι χειροσφαιριστές του Αλέξανδρου Αξιούπολης.

Στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο της κωμόπολης οδήγησαν την ομάδα τους σε νίκη επί της αντίστοιχης της Ασπίδας Ξάνθης με 26-19, με την οποία ο Αλέξανδρος «επικύρωσε» την ανανέωση του «συμβολαίου» του με την α2 εθνική κατηγορία, έχοντας υποστεί με επιτυχία την «ψυχοβγαλτική» διαδικασία των αγώνων διαβάθμισης για την παραμονή («πλαίυ άουτ»).

Μία ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 19 έτη στηριζόμενη κατά 90% στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό, στελεχωμένος κατά βάσιν από εφήβους και παίδες Αξιουπολίτες έκανε αυτό, που στην αρχή φαινόταν κάτι τρομερά δύσκολο να επιτευχθεί.

“Η χρονιά θα είναι εκπαιδευτική για τους νεαρούς αθλητές μας” είχε δηλώσει στην αρχή της περιόδου ο προπονητής μας, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να την κάνουν και άκρως αποτελεσματική ταυτοχρόνως, φτάνοντας σε ακόμα μία δική τους υπέρβαση.

Όλο αυτό δεν θα μπορούσε, όμως, να επιτευχθεί χωρίς την “πλάτη” των ηλικιακώς μεγαλυτέρων ντόπιων αθλητών (Στεφανίδης, Ζιάρας, Α.Παπαρήγας, Τσορλίνης, Δουλουμπάκας) και των παιδιών που είναι χρόνια στην ομάδα από Γιαννιτσά, Βέροια, Κιλκίς (Mαυρόπουλος, Ζηλίδης, Μουτούδης, Καλπακίδης, Καραπεΐδης) όπως και του νεοφερμένου και νεαρού αθλητή στην μέση της χρονιάς Λασκαρούδη απο την Πυλαία, καθώς με την συνεχή στήριξη των πιό έμπειρων συμπαικτών τους κατάφεραν αυτά τα παιδιά να έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου στην α2, παίζοντας διπλούς αγώνες, Σάββατο με την ομάδα ανδρών, Κυριακή με την εφήβων!

Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν οι βραβεύσεις των πρωταθλητών εφήβων από τους υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά, τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη και τον πρόεδρο της ΟΧΕ Κωνσταντίνο Γκαντή.

Στο κλειστό γυμναστήριο παρευρέθησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Έλενα Λιακοπούλου και Γιώργος Γεωργίτσαρος, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Παιονίας Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παιονίας Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης και ο δημοτικός σύμβολους Αιμίλιος Δεβετζόπουλος.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται και τα εξής:

«Συγχαρητήρια σε αυτήν την ομάδα των συνεχών υπερβάσεων.

Ο σύλλογός μας, η Αξιούπολη και ο δήμος Παιονίας γιορτάζουμε και συνεχίζουμε να καμαρώνουμε την ομάδα, που κάνει γνωστό τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα.

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στην προετοιμασία των εφήβων μας γιά την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος».Συγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου Παιονίας Κ.Σιωνίδη

Θερμά συγχαρητήρια στην εφηβική ομάδα του Α.Σ. «Αλέξανδρος» Αξιούπολης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΣΧΜ και καλή επιτυχία στους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος που έπονται.

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]