Αθλητισμός

Πήγε για νίκη ο Κιλκισιακός και… την πήρε στη Νεάπολη

«Καιγόταν» για την νίκη, και το έδειξε στον αγωνιστικό χώρο.
Ετσι, ο Κιλκισιακός υπερίσχυσε εκτός έδρας του Μακεδονικού Νεάπολης και «απογειώθηκε» για την «πτήση» με προορισμό την παραμονή.
Η επικράτηση ήλθε λιγότερο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα του Κιλκίς παρουσίασε καλύτερη «εικόνα» και «έπιασε» καλύτερη απόδοση κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε να αιφνιδιάζεται από το ορμητικό ξεκίνημα της γηπεδούχου, που έπαιζε, αν όχι το τελευταίο, ένα από τα τελευταία «χαρτιά» της στην υπόθεση της παραμονής, και η οποία στο 8’ είχε σουτ στην αριστερή κάθετη δοκό, ενώ στο 9’ έχασε κλασική ευκαιρία να «ανοίξει» το αποτέλεσμα.
Μετά το 10’ ο Κιλκισιακός άρχισε να ισορροπεί τον αγώνα και μετά το 20’ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκανε πιο έντονη την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, φτάνοντας στο 27’ στην επίτευξη του τέρματος που έμελε να κρίνει τον αγώνα. Τότε ο Σαβελίδης κέρδισε πέναλτυ, το οποίο εκτέλεσε ο Παντελιάδης, με τον τερματοφύλακα του Μακεδονικού Καριμάλη να αποκρούει προσωρινώς. Στην διεκδίκηση υπερίσχυσε ο Καρυπίδης, που από κοντά με «πλασέ» έστειλε την μπάλλα στα δίχτυα. Το υπόλοιπο ημιχρόνιο κύλησε με το γηπεδούχο συγκρότημα να προσπαθεί να αντιδράσει και να ανταποδώσει και το κιλκισιώτικο να πιέζει στον χώρο του κέντρου, επιδιώκοντας να διασφαλίσει το προβάδισμα.
Η επανάληψη ανήκει στον Κιλκισιακό που ξεκίνησε δυνατά, επέβαλε τον ρυθμό του και μετά το 60’ είχε «το πάνω χέρι», πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και «κυνηγώντας» την διεύρυνση του αποτελέσματος.
Αυτό δεν συνέβη λόγω της αστοχίας του, αφού έχασε τέσσερες κλασικές ευκαιρίες με τους Αϊβαζίδη (64’), Σουλτανίδη (78’ και 86’) και Μπελίτσα (89’).
Την απόδοση της ομάδας του Κιλκίς δεν επηρέασε ούτε η αποβολή του Μάντζιου στο 80’ με εντελώς αναιτιολόγητη και άδικη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Σ’ αυτόν τον αγώνα ο Κιλκισιακός συνδύασε κατά επιθυμητό τρόπο την επιβαλλόμενη αγωνιστική συμπεριφορά και την κατάλληλη τακτική με το περίσσευμα πάθους και αποφασιστικότητας, φτάνοντας δικαίως στην πολύτιμη νίκη.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Μάντζιος, Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Καρυπίδης, Αμανατίδης, Σαβελίδης (59’ Αϊβαζίδης), Λογγινίδης, Σουλτανίδης, Παντελιάδης (83’ Καρατζιάς), Τριανταφυλλίδης (74’ Μπελίτσας).
•Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 23.3.14, 15.00, Εθνικός Σιδηροκάστρου – Κιλκισιακός.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα