Άμεση η αντίδραση του Κιλκισιακού με 1-0 στους Αμπελόκηπους

Αθλητισμός /

Με μεγάλη νίκη στους Αμπελοκήπους αντέδρασε στην εντός έδρας οδυνηρή ήττα από τον Έβρο Σουφλίου ο Κιλκισιακός, στο «πεδίο» της συνεχιζόμενης «μάχης» γιά την εδραίωση στην γ’ εθνική κατηγορία.
Η ομάδα του Κιλκίς, γιά την οποία ο αγώνας ήταν καθοριστικής σημασίας, υπερίσχυσε της αντίστοιχης του τοπικού Ηρακλή με 1-0, χάρη στο ορμητικό ξεκίνημά της, με το οποίο την αιφνιδίασε, και χάρη στο οποίο επέβαλε πλήρως το παιχνίδι και την βούλησή της σε όλο το πρώτο ημιχρόνιο, περιορίζοντας την αντίπαλο σε παθητικό ρόλο.
Κατά το εν λόγω διάστημα ο Κιλκισιακός άσκησε πίεση σε όλο το γήπεδο, που υπήρξε ασφυκτική κατά επί μέρους διαστήματα, έχασε αρκετές ευκαιρίες, εκ των οποίων αυτές των Μάντζιου (28’), Ματεντζίδη (33’) και Σαβελίδη (38’) κλασικές, ενώ σημείωσε και το τέρμα, που έμελε να κρίνει την έκβαση του αγώνα, στο 20’ με τον Σαβελίδη.
Η μεταξύ των δύο ημιχρονίων ανάπαυλα βοήθησε τον Ηρακλή να συνέλθει και να προσπαθήσει να αντιδράσει στην επανάληψη, καταφέρνοντας να ισορροπήσει τον αγώνα και κατόπιν, έως το 70’, να διατηρήσει αυτός την πρωτοβουλία.ampelokipi-kilkisiakos-4
Όμως, δεν βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη μεταξύ μεγάλης περιοχής και κέντρου του γηπέδου άμυνα του Κιλκισιακού, που, επί πλέον διατήρησε την ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση. Το μόνο, που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, ήταν να σημειώσουν στο 63’ ένα τέρμα από καταφανέστατα ελεγχόμενη θέση, το οποίο φυσικά ακυρώθηκε.
Μετά το 70’ οι Κιλκισιώτες δεν περιορίσθηκαν στην πιεστική άμυνα αλλά και επιχείρησαν αρκετές αιφνίδιες επιθέσεις ή αντεπιθέσεις. Έτσι, χωρίς να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρονίου, κατάφεραν να αποδιοργανώσουν τους γηπεδούχους, οι οποίοι περιορίσθηκαν προς στο τέλος σε «τυφλά γεμίσματα» και μεμονωμένες σπασμωδικές ατομικές προσπάθειες, που δεν προκάλεσαν καμμία ανησυχία.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Κιλκισιακός έφτασε δικαίως σε μία σπουδαία νίκη, που «έχυσε λάδι» στην «φωτιά» των ελπίδων εδραίωσης στην γ’ εθνική κατηγορία και «έδρασε» σαν «βάλσαμο» στο ηθικό και την ψυχολογία της ομάδας εν όψει της συνεχείας.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Μπάντζιος, Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Καρυπίδης, Αμανατίδης (80’ Καλαϊτζίδης), Λογγινίδης, Σαβελίδης (70’ Αϊβαζίδης), Μπιτζικόπουλος (60’ Μπελίτσας), Παντελιάδης, Τριανταφυλλίδης.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 9.3.14, 15.00, Κιλκισιακός-Δόξα Πετρούσης

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]