Αθλητισμός

Αλλάζουν διάθεση και κλίμα στον Κιλκισιακό

Ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο, ώστε η ομάδα να καταστεί ελκυστική και ανταγωνιστική, στελέχωση κατά βάσιν και κυρίως από ποδοσφαιριστές προερχομένους από το ντόπιο έμψυχο δυναμικό, πειθαρχία σε όλες τις λειτουργίες.

Σ’ αυτό το τρίπτυχο θα εδράζεται πλέον η λειτουργία του Κιλκισιακού με ταυτόχρονη υλοποίηση ενός σχεδιασμού και προγραμματισμού σε «βάθος» χρόνου ώστε η ομάδα να επανέλθει σταδιακώς στα κατηγοριακά εκείνα επίπεδα, στα οποία συνηγορούν να βρίσκεται το όνομα, η ιστορία, η φανέλλα και η φήμη του.
Ενα τρίπτυχο, το οποίο ανέπτυξε την Τετάρτη 24.6.15 στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του επιμελητηρίου Κιλκίς με τον γνωστό λιτό, απέριττο και «σταράτο» «δωρικό», θα μπορούσε να πει κανείς, λόγο του ο νέος προπονητής του Κιλκισιακού και ….αχρειάστος συστάσεων καταξιωμένος άσσος του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργος Μύρτσος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασής του από τον Κιλκισιακό.

«Έρχομαι στον Κιλκισιακό», δήλωσε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, «διότι διαθέτει ένα μεγάλο όνομα ανάμεσα στις ομάδες της περιφέρειας και μία σπουδαία ιστορία, ενώ στελεχώνεται από ανθρώπους, που αγαπούν και το ποδόσφαιρο και αυτό που κάνουν ως διαχειριζόμενοι τις τύχες της ομάδας, σε πνεύμα συλλογικότητας και ομόνοιας.

Επί πλέον, είναι σύλλογος που τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει το βάρος στα παιδιά από τον νομό Κιλκίς, κάτι που ταυτίζεται απολύτως με την δική του «φιλοσοφία» περί την λειτουργία της ομάδας και το οποίο αποκτά πρόσθετη αξία κατά την παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Αλλωστε και στις οικονομικώς «καλές» εποχές δεν ήταν ό,τι καλύτερο και παραγωγικό η διάθεση τεραστίων και αρκετές φορές δυσαναλόγων προς τα αντικειμενικά δεδομένα πσοών γιά αγοραπωλησίες παικτών, που κάθε χρόνο «ανέβαζαν» το λειτουργικό κόστος κάθε ομάδας, χωρίς πάντοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εξ άλλου, είναι ασυμβίβαστη με τον δικό του τρόπο σκέψης και λειτουργίας μία ομάδα, που ακριβώς επειδή στελεχώνεται και λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο,δεν έχει κανένα ψυχικό δεσμό με την τοπική κοινωνία και δεν προσφέρει κανένα κίνητρο στην αθλούμενη και ενασχολούμενη με το ποδόσφαιρο νεολαία της.

Απαντώντας σε ερώτηση γιά τους άμεσους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας ο κ. Μύρτσος τόνισε χαρακτηριστικώς: «Δεν υπόσχομαι «θαύματα» και «άλματα» από την μία στιγμή στην άλλη. Δεσμεύομαι, όμως, γιά ποιοτικό παιχνίδι της ομάδας, που θα φέρει τον κόσμο και πάλι στο γήπεδο, και ότι όλοι μας θα δώσουμε και την ψυχή μας γιά το καλό της. Και όταν έλθει η ώρα του απολογισμού της χρονιάς, σίγουρα θα έχουμε να πούμε περισσότερα. Ή μάλλον, τότε θα έλθει και η ώρα των λόγων. Τώρα είναι η ώρα των έργων».

Όπως επεσήμαναν και πολλοί από τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση, οι αναφορές του κ. Μύρτσου απέπνεαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, η οποία καταδείχθηκε και από την απάντησή του σε ερώτηση γιά την περαιτέρω πορεία του Κιλκισιακού: «Υπεύθυνοι γιά την συγκρότηση και λειτουργία της ομάδας είμαστε όλοι οι συντελεστές. Αν, όμως, στο τέλος της περιόδου το συνολικό αγωνιστικό αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί, τότε την ευθύνη θα την φέρω αποκλειστικώς εγώ. Και ανήκω σε εκείνους που δέχονται κάθε είδους κριτική, και όχι μόνο το θετικό σχόλιο. Ίσα-ίσα που με ενδιαφέρει περισσότερο η αρνητική κριτική, καθώς πιστεύω ότι αυτή συμβάλλει περισσότερο στην διόρθωση των κακώς κειμένων».

Με την ίδια αποφασιστικότητα ο κ. Μύρτσος τοποθετήθηκε στο ερώτημα γιά το ποιούς θεωρεί ως θετικούς και υποστηρικτικούς παράγοντες στην βραχυπρόθεσμη προσπάθεια και στον σχεδιασμό-προγραμματισμό γιά το μέλλον και ποιούς ως αρνητικούς ή ανασταλτικούς ή εμπόδια στην πορεία: «Όλα εξαρτώνται από εμάς. Από τις δικές μας προσπάθειες και δική μας συνέπεια θα πάνε όλα κατ’ ευχήν, από την δική μας αδράνεια και την δική μας ανεπάρκεια δεν θα «περπατήσει» το εγχείρημα.

Το «κλειδί» είναι η αρραγής ενότητα, ομόνοια και ομοψυχία όλων των πλευρών δηλαδή παικτών, τεχνικής ηγεσίας, διοίκησης, εξοδιοικητικών παραγόντων και φιλάθλων. Με την συστράτευση όλων δεν υπάρχει αντικειμενικός σκοπός, βραχυπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος που να μην επιτυγχάνεται».

Ο κ. Μύρτσος αναφέρθηκε στους φίλους του από τον νομό, που δημιούργησε μέσω του ποδοσφαίρου, αρκετοί από τους οποίους συμπαίκτες ή αντίπαλοι στο γήπεδο, ήταν παρόντες στην εκδήλωση και είχαν εγκάρδιους διαλόγους μαζί του, ενώ συγκινητική υπήρξε η στιγμή της εκ μέρους του αναφοράς στον αείμνηστο τερματοφύλακα του Κιλκισιακού Παναγιώτη Μολακίδη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]