Αθλητισμός

«Έκρηξη» του Κιλκισιακού, που υπέταξε την Δόξα Πετρούσης με 3-0

Χρειαζόταν οπωσδήποτε ένα αγωνιστικό και βαθμολογικό «ξέσπασμα», ώστε να βελτιωθεί στην κατάταξη και να «απογειωθεί» ψυχολογικώς για την συνέχεια.
Το «ξέσπασμα» αυτό ήλθε από τον Κιλκισιακό στον εντός έδρας αγώνα του με την Δόξα Πετρούσης, την οποία και κατενίσης με 3-0, ύστερα από ένα «εκρηκτικό» πρώτο δεκάλεπτο και πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το υπόλοιπο διάστημα.
Πράγματι, πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Κιλκίς, χάρη στο ορμητικό ξεκίνημά της βρέθηκε να προηγείται με 2-0, με τέρματα των Παντελιάδη στο 5’, με εύστοχο πέναλτυ (ανατροπή Σαβελίδη) και Λογγινίδη στο 8’, με πλασέ από το ύψος του πέναλτυ.
Στην συνέχεια έχοντας κυριαρχήσει ψυχολογικώς, και με τον «αέρα» του ιδανικού ξεκινήματος, ήλεγξε πλήρως το ρυθμό και διατήρησε σχεδόν καθολική υπεροχή σε όλο το υπόλοιπο πρώτο ημιχρόνιο, χάνοντας δύο ακόμη κλασικές ευκαιρίες, με τους Μπιτζικόπουλο στο 34’ και Παντελιάδη στο 41’.
KILKISIAKOSΗ Δόξα προσπάθησε να «συμμαζέψει τα πράγματα» στην επανάληψη, παρουσιάζοντας εμφανώς βελτιωμένη «εικόνα» και ασκώντας κάποια πίεση κατά διαστήματα.
Ομως ο Κιλκισιακός, συνεχίζοντας με… κεκτημένη ταχύτητα, αφ’ ενός μεν διατήρησε τον έλεγχο των κινήσεων, αφ’ ετέρου δε «απάντησε» με δικά του διαστήματα πίεσης σημειώνοντας και τρίτο τέρμα στο 65’ με τον πολύπειρο Σουλτανίδη.
Μάλιστα, στις συχνότερες επιθέσεις της Δόξας αντέδρασε με ωρισμένες «φαρμακερές» αντεπιθέσεις, που σε δύο περιπτώσεις λίγο έλειψε να αποφέρουν και άλλα τέρματα.
Στην μία από το πλασέ του Σουλτανίδη, που έδειξε ότι σιγά σιγά ξαναβρίσκει τον αγωνιστικό παλμό του μετά την παρατεταμένη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους, η μπάλλα προσέκρουσε στην δεξιά κάθετη δοκό (73’), ενώ στην δεύτερη στάθηκε πολύ άτυχος ο Τριανταφυλλίδης (86’).
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολύ αισθητή την παρουσία τους μόνο στην φάση του 89’ με σουτ – φάουλ στην αριστερή κάθετη δοκό.
Την εύλογη ικανοποίηση γι αυτήν την πανηγυρική νίκη του Κιλκισιακού μετριάζει η ανάμνηση των αδόξων απωλειών σε προηγούμενους αγώνες με ίδιας ή παραπλήσιας δυναμικότητας αντιπάλους, εξ αιτίας των οποίων η ομάδα του Κιλκίς δεν βρίσκεται σήμερα στην θέση που θα της άξιζε.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Μάντζιος, Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Καρυπίδης, Αμανατίδης, Σαβελίδης (78’ Αϊβαζίδης), Λογγινίδης, Μπιτζικόπουλος (60’ Σουλτανίδης), Παντελιάδης (80’ Καλαϊτζίδης), Τριανταφυλλίδης.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 16.3.14, 15.00, Μακεδονικός Νεαπόλεως – Κιλκισιακός

Περισσότερα
Δείτε ακόμα