Κοινωνία

Στο Κιλκίς ιερά λείψανα του Α.Νικολάου επισκόπου Μύρων Λυκίας της Μ.Ασίας

Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε στις 21.2.16 Κυριακή των Τελώνου και Φαρισαίου, κατά την οποία αρχίζει η περίοδος του Τριωδίου, η αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίων Δημητρίου και Νικολάου Μ. Βρύσης Κιλκίς.

Ιδιαίτερη και λαμπρή ημέρα από την παρουσία τεμαχίου των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, επισκόπου Μύρων της Λυκίας της Μ. Ασίας εκ της ομώνυμης Ιεράς Μονής Άνδρου τα οποία εκόμισε ο ηγούμενος της μονής πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Θεμελής με την ευλογία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σύρου κ.κ. Δωροθέου του Β’.

Της θείας λειτουργίας προέστη ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος υπό των πανοσιολογιώτατων αρχιμανδριτών π. Δωροθέου, ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Άνδρου, του π. Πορφυρίου Πασταλίδη και του εφημερίου του ως άνω ιερού ναού πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Ιωακείμ Παπαδόπουλου, του ιεροδιακόνου π. Βαρθολομαίου Τασιούλη με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών που απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη της ενορίας τους.

Ο σεβασμιώτατος κ.κ. Εμμανουήλ έκανε λόγο για την παρουσία του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου στην ακριτική μητρόπολη του Κιλκίς, προς ευλογία, χάρη και αγιασμό των πιστών, «ενός Αγίου που πρέπει να διδασκόμαστε από την βιωτή του υπογραμμίζοντας τις αρετές και τη θαυμαστή ζωή του, γι’ αυτό και η Αγία Εκκλησία μας τιμά ιδιαιτέρως τον Άγιο Νικόλαο». Ευχαρίστησε θερμά για την ευλογία της μεταφοράς των ιερών λειψάνων τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο αλλά και τον ηγούμενο π. Δωρόθεο για τον κόπο του να έλθει στην Μακεδονία και έκλεισε το λόγο του αναφερόμενος στην έναρξη του Τριωδίου καλώντας τους πιστούς να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή για να συνειδητοποιήσουν τα λάθη τους και να τα διορθώσουν επανακαθορίζοντας τη στάση τους απέναντι στον Θεό και στον άνθρωπο με μετάνοια, προσευχή και αγάπη.

Προ της απολύσεως ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου, το στάρι που αποτελεί τον καρπό που έπεσε στη γη όπως οι Άγιοι που θυσιάστηκαν για τον Σωτήρα Ιησού Χριστό αποδίδοντας καρπούς. Το ιερό λείψανο τέθηκε προς προσκύνησιν στον ιερό ναό των Αγίων Νικολάου και Βασιλείου Κιλκίς έως το απόγευμα της Τετάρτης 24.2.16.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα