Κοινωνία

Το Κιλκίς σταθμός συνάντησης εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος «Έρασμος+»


Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς εκπροσώπησε την Ελλάδα στο νέο πρόγραμμα «Έρασμος+» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014 – 2020, υιοθετώντας τους στόχους του προγράμματος που αφορούν στην ανάδειξη δεξιοτήτων και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης. Οι εθνικές προσπάθειες για εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την επίλυση ζητημάτων στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα για την εκπαίδευση και την κοινωνία ευρύτερα.
Σταθμός συνάντησης των κρατών – μελών του προγράμματος (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Ρουμανία) ήταν η Ρουμανία και συγκεκριμένα η πόλη Μπάια Μάρε. Οι εταίροι φιλοξενήθηκαν στην πόλη και παρουσίασαν την εξέλιξη του προγράμματος σε σχολείο της περιοχής, μετά από μια εποικοδομητική ξενάγηση στο χώρο του σχολείου, στα εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας, όπου μαθητές και καθηγητές υποδέχτηκαν με χαρά τις αποστολές. Εκπρόσωποι των υπερκείμενων αρχών της εκπαίδευσης βρέθηκαν στη συνάντηση και συζητήθηκαν θέματα εκπαιδευτικής και πολιτιστικής νοοτροπίας – κρατικής μέριμνας σε ένα επίπεδο σύγκρισης με σκοπό την βελτίωση.
Στην σύσκεψη των εκπροσώπων των κρατών – μελών επαναπροσδιορίστηκαν ζητήματα που αφορούν στην εξέλιξη του προγράμματος και επικυρώθηκε ο επόμενος σταθμός συνάντησης που είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η πόλη του Κιλκίς. Τον Οκτώβριο, λοιπόν, του 2015 (5.10.15) οι εταίροι θα φιλοξενηθούν από τους Έλληνες. Οι αρχές της συνεργασίας και φιλίας δεσπόζουν στις συναντήσεις αυτές και είναι ξεκάθαρο ότι απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η προβολή των κοινών σημείων, εκείνων δηλαδή που ενώνουν τον άνθρωπο πέρα από εθνικότητες και αποστάσεις και τον αντιμετωπίζουν σαν ολόπλευρη προσωπικότητα.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]