Πολιτική

«Το Κιλκίς διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την ημιμάθεια κάποιων»

Με αφορμή ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού «Αλλά…ΖΩ» της ελάσσονος μειοψηφίας σχετικώς με θέματα που απασχόλησαν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, κατά την συνεδρίασή του της Δευτέρας 1ης Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Φαίνεται ότι ο δημοτικός συνδυασμός «Αλλά…ΖΩ» της κ. Ρούσσου αποφάσισε να κάνει κάθε δημοτικό συμβούλιο ….εις διπλούν: Ενα στην αίθουσα συνεδριάσεων που είναι και το κανονικό δημοκρατικό και το άλλο δια των ηλεκτρονικών μέσων ενημερώσεως και του Τύπου σε μία μορφή ρεπορτάζ και ….τρίτου ημιχρόνου σε έναν ιδιότυπο μονόλογο, αφού δεν τους αρκεί, ως φαίνεται, ο δημοκρατικός διάλογος του κανονικού Συμβουλίου.
Αν αυτό τους κάνει ευτυχείς δεν έχουμε κανένα λόγο να τους χαλάσουμε την χαρά τους. Αλλά όταν αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις θα εισπράττουν και τον αντίλογο και θα ακούν και τις αλήθειες που δεν τους αρέσουν, διότι δεν είναι δυνατόν να τους αφήσουμε να λένε ανακρίβειες ή να μας σπιλώνουν με συκοφαντικό τρόπο ή να ανησυχούν τους πολίτες με φανταστικά σενάρια και θεωρίες.
Με ανακοίνωσή τους, λοιπόν, που βρίθει ανακριβειών ( π.χ. στην ημερίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. παρουσιάστηκε μία διδακτορική διατριβή ομάδας νέων επιστημόνων που την έκαναν στο Α.Π.Θ. και όχι διεπιστημονική μελέτη του Α.Π.Θ.) και διαστρεβλώσεων ελπίζω από άγνοια και όχι σκόπιμα αναφέρονται σε εκτός ημερησίας συζήτησης θέμα στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Στο συμβούλιο υπό μορφήν ερωτήσεως μου ζήτησε η κ. Ρούσσου να διευκρινίσω τι εννοούσα στην παραπάνω ημερίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. όταν υποστήριξα ότι τα περί απερημώσεως του Κιλκίς είναι ουσιαστικώς παραμύθια και αφού της απάντησα διεξοδικώς και ως πολιτικό πρόσωπο και ως επιστήμονας, αυτή πάλι στην ανακοίνωσή της βγαίνει να εκθέσει και εμένα και τον δήμαρχο με τρόπο απαράδεκτο. Μάλιστα, αφού τα μπερδεύει όλα, αναφερόμενη και στο αρσενικό, έτσι όπως διατυπώνει το αυθαίρετο ή υποβολιμαίο σχόλιό της για εμάς θα νομίζει ο αναγνώστης ότι αδιαφορήσαμε ή δεν απαντήσαμε στο τι θα γίνει με το αρσενικό στο πόσιμο νερό, ενώ η δική μας τοποθέτηση αφορούσε τα φανταστικά σενάρια περί απερημώσεως του Κιλκίς. Άλλα αντ’ άλλων !
Η κ. Ρούσσου στη σπουδή της να κάνει μικροπολιτική αντιπολίτευση πιάνεται από όποια πληροφορία βρει μπροστά της και προσπαθεί να κάνει σενάρια επιδιδόμενη σε ένα «κυνήγι μαγισσών». Της εξήγησα ότι τα περί απερημώσεως του Κιλκίς είναι αστεία σενάρια, όχι από αυτούς που συνέγραψαν τα επιστημονικά κείμενα, αλλά από την ίδια και τους συνεργάτες της, διότι είμαι βέβαιος ότι από τις σχετικές μελέτες ή εικασίες ξέκοψαν κομμάτια που τους βόλευαν και ουσιαστικώς κάνουν διασπορά ανακριβών ειδήσεων (κάτι ανάλογο των ψευδών ειδήσεων). Διότι αν οι πολίτες πάρουν στα σοβαρά αυτά που ισχυρίζονται, τότε θα πρέπει να ψάξουν νέους τόπους για να μεταναστεύσουν και πράγματι το Κιλκίς θα μείνει έρημο και μόνο !
Και με περισσή αφέλεια έθεσε και το ερώτημα αν ο δήμος Κιλκίς έχει ετοιμάσει σχέδια για την αντιμετώπιση της απερημώσεως Και γράφει ότι εμείς οι ανάλγητοι απαντήσαμε ότι δεν υπάρχει τίποτε! Δεν γνωρίζω την κα Ρούσσου, αλλά θα της θυμίσω κάτι που μαθαίναμε στο δημοτικό σχολείο: Οτι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Και δυστυχώς το διαδίκτυο προάγει την ημιμάθεια σε αυτούς που έχουν ανάλογη ροπή. Και αν έχει αντίρρηση την προκαλώ να καθήσουμε οι δυό μας να διαβάσουμε στο διαδίκτυο το πώς γίνεται εγχείρηση ανοικτής καρδιάς και να την εκτελέσουμε παρέα σε κάποιο γνωστό μας ! Το διαδίκτυο δεν είναι για όλους και για όλα, δια πάσαν νόσον… κλπ !
Εγώ θα τη συνιστούσα να μην ανακατεύεται σε θέματα που δεν γνωρίζει γιατί μονίμως θα εκτίθεται ! Και θα την άφηνα στον κόσμο της να χαίρεται μαζί με τους συνεργάτες της, διότι τώρα «ανακαλύπτουν τον κόσμο», αν τα γραφόμενα της δεν θίγουν με συκοφαντικό τρόπο εμένα και τον δήμαρχο και αν δε δημιουργούν ανησυχία στους πολίτες οι σοβαρές ανακρίβειες που αναφέρονται ελαφρά τη καρδία.
Για την ιστορία να αναφέρω :
– To αρσενικό είναι πράγματι μεγάλο ζήτημα και είναι προς τιμή του Δήμου που με τον ισχυρό βραχίονα, τον οποίο έχει, δηλαδή την Δ.Ε.Υ.Α.Κ., το εντόπισε εγκαίρως και εντίμως και προφύλαξε τους κατοίκους της περιοχής. Καταβάλλονται όλες εκείνες οι προσπάθειες να δοθεί καλό νερό σους κατοίκους ! Ούτε αυτό εκτιμάται ( με αι ); Δηλαδή τι κατάλαβε η κ. Ρούσσου που το θίγει; Εξυπηρετεί σε τίποτε; Ή νομίζει ότι ανακάλυψε την Αμερική;
– Η θεωρία της απερημώσεως δεν είναι αστεία υπόθεση και διατυπώνεται στο πλαίσιο των «σεναρίων» για το μέλλον του πλανήτη, όπως και το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι κλιματολογικές αλλαγές κλπ. Με τέτοια μεγάλα θέματα ασχολούνται μεγάλοι διεθνείς Οργανισμοί όπως ο Ο.Η.Ε., η Ε.Ε., παγκόσμιες δυνάμεις κλπ για κάτι που μπορεί να συμβεί κάποτε ή και μπορεί να μη συμβεί ποτέ ! Εν τούτοις η κ. Ρούσσου έχει την απαίτηση μία δημοτική αρχή ενός μικρού δήμου με θητεία τριών μηνών να οργανώσει ένα τέτοιο πλάνο για ένα υποθετικό επιστημονικό σενάριο παγκόσμιας εμβέλειας που μπορεί να μην συμβεί ποτέ ή να συμβεί μετά από 100 – 200 χρόνια! Θα τρελλαθούμε δηλαδή !
– Είναι παντελώς αφελές και το εξήγησα στην κ. Ρούσσου να δεχθούμε ότι το Κιλκίς που ως νομός έχει σχήμα μπότας με μία μικρή έκταση να ερημοποιηθεί αυτό και μόνο και όχι δίπλα ή Πέλλα ή οι Σέρρες ή τα Σκόπια από επάνω! Αν απερημωθούν, θα απερημωθούν ολόκληρες εκτάσεις, όπως π.χ. η Κεντρική Μακεδονία ή Μακεδονία και Θράκη ή ολόκληρη η ηπειρωτική Ελλάδα κλπ κλπ. Είμαι βέβαιος ότι η κα Ρούσσου και οι συν αυτή ξέκοψαν αποσπάσματα που τους συνέφεραν για να στηρίξουν την κινδυνολογία τους από τα πονήματα (γίνονται με συγκεκριμένες τεχνικές και προσεγγίσεις) των επιστημόνων που αναφέρουν. Αν δούμε ολόκληρα τα κείμενα είμαι βέβαιος ότι άλλο είναι το πνεύμα τους, όπως επίσης κάτι που το ανέφερα και στην ημερίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.: Τα βροχομετρικά στοιχεία που πήρε η ομάδα που έκανε το διδακτορικό της είναι μέχρι πριν μερικά χρόνια. Παρά τις «μαύρες» προβλέψεις οι ποσότητες του νερού που έπεσαν τα τρία τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, αλλά και στην Ελλάδα, όπως ακόμη και αυτές των τελευταίων ημερών που δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν στις εκτιμήσεις της ομάδας είναι ποσοτικώς πολύ περισσότερες πολλών πρότερων χρόνων. Για το γεγονός αυτό τι έχουν να πουν.
Για να σοβαρευτούμε το Κιλκίς για τα επόμενα πολλά χρόνια δεν θα κινδυνεύσει από απερήμωση, αλλά θα κινδυνεύσει από την ημιμάθεια και την κινδυνολογία κάποιων λίγων που πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πού στοχεύουν και που το πάνε. Αν είναι απλώς πρόθεση αντιπολίτευσης τότε πρέπει να σοβαρευτούν, διότι με μερικά θέματα δε μπορούμε να παίζουμε. Τέτοιου επιπέδου αντιπολίτευση μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, όχι του χθες, αλλά του προχθές”.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]