Αθλητισμός

«Πορθητής» του Σιδηροκάστρου ο «ανεβασμένος» Κιλκισιακός 2-3

Συνεχίσθηκε στο Σιδηρόκαστρο η βαθμολογική «ανάδυση» του Κιλκισιακού, που επικράτησε του τοπικού Εθνικού πολύ πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό 3-2.
Η νέα νίκη της ομάδας του Κιλκίς υπήρξε απόρροια μιάς ακόμη αξιόλογης εμφάνισης, ενδεικτικής της αγωνιστικής και ψυχολογικής ανόδου της κατά το τελευταίο διάστημα.
Ομως, «φρόντισε» να… «αδικήσει» τον εαυτό της, με το να περιορισθεί σε μιάν «ισχνή» και θεωρητικώς αγχώδη νίκη, αντί μιάς θριαμβευτικής επικρατήσεως.ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ
Η συρρίκνωση της διαφοράς οφείλεται αφ’ ενός μεν στην απώλεια σωρείας από πολύ καλών μέχρι κλασικών ευκαιριών, αφ’ ετέρου δε στις δύο αδικαιολόγητες αμυντικές ολιγωρίες, από τις οποίες προήλθαν τα ισάριθμα τέρματα της γηπεδούχου.
Ο Κιλκισιακός ξεκίνησε δυνατά και αποφασιστικά και επέβαλε ευθύς εξαρχής παιχνίδι του, ασκώντας συνεχή πίεση μεταξύ κέντρου και περιοχής γηπεδούχου, διατηρώντας την εδαφική υπεροχή κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κρατώντας ένα σταθερά ικανοποιητικό επιθετικό ρυθμό, χάρη στον οποίο και δημιούργησε ευκαιρίες.
Πάντως, όσον αφορά στον εκτελεστικό τομέα, «καθάρισαν» οι δύο… «παλιοί» Παντελιάδης και Σουλτανίδης, με τον δεύτερο, ωστόσο, να πρωταγωνιστεί και στις χαμένες ευκαιρίες.
Σε σχέση με την εμφάνισή του αλλά και την συνολική «εικόνα» του αγώνα, το κιλκισιώτικο συγκρότημα έφτασε δικαιότατα στην νέα επιτυχία, και θα συνιστούσε τεράστια ποδοσφαιρική αδικία το να υποστεί τις συνέπειες του άγραφου κανόνα για την ομάδα, που χάνει σωρηδόν τις ευκαιρίες, όταν στο 88’ από προσπάθεια των γηπεδούχων η μπάλλα προσέκρουσε στην αριστερή κάθετη δοκό του Μπαντή. Πολύ περισσότερο, από την στιγμή που ο γηπεδούχος Εθνικός θα είχε φτάσει στην ισοφάριση, έχοντας δεχθεί νωρίτερα τα δύο… «δώρα» της άμυνας του Κιλκισιακού, που του προσέφεραν προσωρινό προβάδισμα.ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ
Η σειρά των τερμάτων:
14’ Παντελιάδης 0-1
23’ Μεντής 1-1
42’ Μεντής 2-1
44’ Παντελιάδης 2-2
64’ Σουλτανίδης 2-3
Στο πρώτο ημιχρόνιο πέρα από την διπλή άδοξη παραβίαση της εστίας του, ο Κιλκισιακός έμεινε στο 2-2 εξ αιτίας και των χαμένων σπουδαίων ευκαιριών των Καρανδρέα (2’) και Σουλτανίδη (20’,28’,35’).
Το… «ρεσιτάλ» χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε στην επανάληψη με τις κλασικές των Σουλτανίδη (68’) και Σαβελίδη (85’).
Περισσότερο και από την, ούτως ή άλλως, σπουδαία νίκη, εκείνο που ικανοποιεί είναι η αποδεδειγμένη πλέον κατακόρυφη άνοδος της ψυχολογοίας της ομάδας του Κιλκίς, που ενισχύει την αισιοδοξία για συνέχισε της τωρινής πορείας της, που οδηγεί εκ του ασφαλούς… στις ασφαλείς θέσεις.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Μαυροκεφαλίδης, Τριανταφυλλίδης, Ματεντζίδης, Καρυπίδης, Αμανατίδης, Σαβελίδης (90’ Αϊβαζίδης), Λογγινίδης, Σουλτανίδης, Παντελιάδης, Καρανδρέας (64’ Μπελίτσας).
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 30.3.14, 17.00, Κιλκισιακός – Βυζάντιος Κοκκινοχώματος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων

Ζούμε μια μαγική εικόνα. Κρίσιμα θέματα έρχονται στην επιφάνεια κάθε μέρα που αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα και κατ’ επέκταση την εκπαίδευση

Του Κώστα Ανθόπουλου* και Νίκου Τσούλια* Και το σχολείο χωρίς ουσιαστική υποστήριξη μοιάζει να είναι με νησίδα μέσα στην έρημο. […]