Πολιτική

«Κάτω τα χέρια από τις γονικές άδειες» τονιζει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις προτάσεις του υπουργού παιδείας αναφορικά με τις γονικές άδειες, εξαπέλυσε ο σύλλογος γυναικών νομού Κιλκίς μέλος της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ).
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ο σύλλογος γυναικών νομού Κιλκίς, καλεί όχι μόνο τις εκπαιδευτικούς, αλλά συνολικώς τις εργαζόμενες, τις άνεργες και τις νέες μητέρες:
Να μην επιδείξουμε καμμία ανοχή! Η πρόταση του υπουργού παιδείας είναι «ωρολογιακή βόμβα» για την γονική άδεια, ανοίγει επικινδύνους δρόμους για όλες τις νέες εργαζόμενες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!
Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να τσακίσει τις όποιες ελάχιστες παροχές μητρότητας έχουν απομείνει. Μετά την κατάργηση του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, μετά τις απειλές σε νέους γονείς να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού που δήθεν πήραν “παράνομα”, τώρα η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο την άδεια ανατροφής.
Η κυβέρνηση προβάλλει την πυγμή της για άλλη μια φορά στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στο χτύπημα των δικαιωμάτων που αφορούν στην μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών. Δείχνει όμως την “καλή διαγωγή” της στα αφεντικά της, τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την ικανοποίηση των γενικότερων συμφερόντων τους ή με την μείωση του “μη μισθολογικού κόστους”.
Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία και όχι να ζητεί από τις νέες και τους νέους εκπαιδευτικούς να “πουλήσουν” ώρες από την ανατροφή των παιδιών τους για “τριάντα αργύρια”.
Οι γυναίκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας να απαντήσουμε στην νέα επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ στα δικαιώματα μητρότητας με ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση, με αγωνιστική ετοιμότητα. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μας κάνει συνένοχες, να αποδεχτούμε την ευθεία βολή στην άδεια ανατροφής των εκπαιδευτικών για να έχουν τα παιδιά μας δασκάλα, καθηγήτρια. Να διεκδικήσουμε μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στις γονικές άδειες και την χρονική επέκτασή τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα