Αγροτικά

Οι βοσκότοποι και ο φορέας διανομής τους «καίει» τους αιγοπροβατοτρόφους

Τα «καυτά» θέματα του καθορισμού πυκνότητας των βοσκοτόπων και του ποιός θα είναι ο φορέας διανομής των, συζητήθηκαν την Παρασκευή 20.3.15, στην Αθήνα, μεταξύ των εκπροσώπων της εθνικής επιτροπής αιγοπροβατοτρόφων και της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Στην επιτροπή των αιγοπροβατοτρόφων συμμετείχε και ο πρόεδρος του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Κιλκίς Χρήστος Σολομωνίδης ως μέλος της εθνικής επιτροπής και όπως δήλωσε στον «Μαχητή», θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση την προσεχή Παρασκευή 27.3.15, καθώς η επίλυση των προβλημάτων στους εν λόγω τομείς είναι καθοριστική γιά την επαγγελματική πορεία τους.

«Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρότασή μας», όπως επεσήμανε, «να αναλάβουν οι περιφερειακές ενότητες, αντί των δήμων που ισχύει έως σήμερα, την διαδικασία διανομής των βοσκοτόπων, και όχι σε επίπεδο των δεκατριών περιφερειών που προωθεί γιά οικονομικούς λόγους το υπουργείο.

Και τούτο διότι διαθέτουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό ώστε να παραχθεί καλύτερη δουλειά».
Υπενθυμίζεται, ότι από την Δευτέρα 23.3.15 έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου η διαδικασία εγγραφής στην σχετική «πύλη» του ΟΣΔΕ του αριθμού των ζώων και του δεκατριψήφιου αριθμού των στάβλου ενός εκάστου κτηνοτρόφου.

Μία διαδικασία, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, όπως τόνισε ο κ. Σολομωνίδης, καθώς θα δώσει την δυνατότητα εφαρμογής προγράμματος των πρόχειρων διαχειριστικών βοσκοτόπων, προσκαλώντας παράλληλα όλους να συμβάλλουν αμέσως προς την κατεύθυνση αυτή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα