Αγροτικά

Καταβλήθηκαν οι πρόωρες συντάξεις ΟΓΑ Φεβρουαρίου

Την Μεγάλη Τετάρτη 8.4.15 πιστώθηκαν οι λογαριασµοί 33.512 αγροτών, µε τα χρήµατα που τους οφείλονται για την πρόωρη σύνταξη του µηνός Φεβρουαρίου 2015. Πρόκειται για µια εκκρεµότητα, που ταλαιπώρησε για αρκετούς µήνες τους δικαιούχους, οι οποίοι έµειναν απλήρωτοι για περισσότερο από τρεις µήνες. Μάλιστα, σε σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σηµειώνεται ότι έχει προγραµµατιστεί µια ακόµα πληρωµή περί τα τέλη Απριλίου, που θα αφορά στην πρόωρη σύνταξη του µηνός Μαρτίου, ενώ από τον Μάιο οι σχετικές πληρωµές θα ξαναρχίσουν να γίνονται µηνιαίως.
Υπογραµµίζεται ότι «η καθυστέρηση στην έκδοση της συγκεκριµένης ΚΥΑ οφείλεται σε τεχνικά ζητήµατα του προϋπολογισµού και συγκεκριµένα στη µεταφορά πιστώσεων έτους 2015 του προγράµµατος σε κωδικό προϋπολογισµού εθνικών προγραµµάτων, δεδοµένου ότι πλέον, η πρόωρη συνταξιοδότηση χρηµατοδοτείται από εθνικούς πόρους», εξηγεί σχετικά ο αναπληρωτής Βαγγέλης Αποστόλου.
Επίσης, τη Μεγάλη Τετάρτη πιστώθηκαν και οι λογαριασµοί των δικαιούχων για τα καθεστώτα ενίσχυσης στα µικρά νησιά του Αιγαίου, µε το συνολικό οφειλόµενο ποσό για το 2014 να ανέρχεται στα 18.857.000 ευρώ. Ωστόσο, σηµειώνεται ότι η πληρωµή ενδέχεται να µην ολοκληρωθεί σε µία δόση. Μαζί µε αυτά έγινε και η πληρωµή ωρισµένων παραγωγών µε ποσά από υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 και της συνδεδεµένης βάµβακος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]