Γενικά

Πιο κοντά στην κατασκευή της νέας εθνικής οδού Κιλκίς Θεσσαλονίκης

Ημέρα παρακατάθεσης κονδυλίου 6.500.000 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο στο Ταμείο Παρακαταθήκων και Δανείων για το έργο της ολοκήρωσης της κατασκευής της νέας εθνικής οδού Κιλκίς- Θεσσαλονίκης είναι η σημερινή. Το κονδύλιο αφορά σε αποζημιώσεις ιδιοκτητών απαλλοτριουμένων εκτάσεων και από τις δύο πλευρές του δρόμου, στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Ν. Σάντας Κιλκίς και Ασσήρου Θεσσαλονίκης. Εντός των ημερών αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης για την ανωτέρω παρακατάθεση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Απο την στιγμή που εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ, θα υφίσταται η δυνατότητα της εγκατάστασης του εργολάβου εντός δεκαημέρου, κάτι που σημαίνει ότι επίκειται πλέον η έναρξη των εργασιών, και απομένει μόνον η γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας. Οι ανωτέρω εξελίξεις επιβεβαιώνουν παλαιότερη αναφορά του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μ» στο θέμα, σύμφωνα με την οποία η ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής του υπολοίπου τμήματος της νέας εθνικής οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης, αναμενόταν πριν το τέλος του Καλοκαιριού μετά τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα τα οποία τέθηκαν απο αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς προς αποτροπήν τυχόν νέων καθυστερήσεων που ενδεχομένως να απέβαιναν επιζήμιες γιά το έργο. Σε κάθε περίπτωση με την παρακατάθεση του κονδυλίου για τις αποζημιώσεις ιδιοκτητών απαλλοτριουμένων εκτάσεων και την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ ελαχιστοποιείται η χρονική απόσταση απο την έναρξη εκτέλεσης ενός έργου, το οποίο αναμένεται να δώσει νέα αναπτυξιακή «πνοή» και ώθηση στον τόπο.

Συνεχείς παρεμβάσεις Γ.Γεωργαντά γιά την ΝΕΟ Κιλκίς-Θεσσαλονίκης

Την πρόεδρο του Εθνικού Τυπογραφείου επισκέφθηκε την Τρίτη 26.8.14 ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.
Η επίσκεψη εντασσόταν στο πλαίσιο παρέμβασης του κ. Γεωργαντά, προκειμένου να δημοσιευθεί το ταχύτερο δυνατόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η παρακατάθεση της πίστωσης 6.500.000 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κ.Μακεδονίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων γιά την αποζημίωση ιδιοκτητών απαλλοτριώσεων εκτάσεων γιά την κατασκευή του τμήματος της νέας εθνικής οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης μεταξύ των κόμβων Ν.Σάντας και Ασσήρου.
Και τούτο, διότι, όπως αναφέρθηκε και στο σχετικό ρεπορτάζ της «Η» μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την δημοσίευση της ειδοποίησης παρακατάθεσης στο σχετικό ΦΕΚ, θα είναι δυνατή η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα απαλλοτριωθέντα ακίνητα.
Σημειώνεται, ότι η διαδικασία απαλλοτρίωσης ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς μετά την σχετική παρέμβαση του κ. Γεωργαντά το έργο χαρακτηρίσθηκε με πράξη υπουργικού συμβουλίου (8/11.3.14) ως μεγάλης σημασίας γιά την οικονομία της χώρας.
Ακολούθησε η επείγουσα διαδικασία την οποία προβλέπει το άρθρο 7Α του νόμου 2882/2001, βάσει του οποίου εκδόθηκε και η σχετική απόφαση (1306/5.6.14) του εφετείου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε δεσμευτικώς, ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς κάθε επόμενο βήμα του έργου, έως ότου αυτό ξεκινήσει, προχωρήσει και ολοκληρωθεί, ως «τεράστιας σημασίας γιά την οικονομική ανάπτυξη αλλά και την καθημερινότητα των Κιλκισιωτών», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]