Κοινωνία

Κατάνυξη και εθνική ανάταση στο πρώην φυλάκιο Ταβουλάρη

Με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τίμησαν την φετινή 201η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας οι φίλοι του πρώην φυλακίου Ταβουλάρη Μ.Στέρνας.

Έτσι, την Κυριακή 27.3.22 προσήλθαν στον άλλοτε χώρο τελετών του φυλακίου, όπου έψαλαν τον Ακάθιστο Ύμνο και εν συνεχεία ύψωσαν την ελληνική σημαία στον ιστό, τραγουδώντας τον Ύμνον εις την Ελευθερίαν», δηλαδή τον εθνικό ύμνο, σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και εθνικής ανάτασης.

Στην πρόσκλησή τους γιά την εκδήλωση ανταποκρίθηκαν φέτος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαΐδης και το μέλος επιτροπής τουρισμού του δήμου Παιονίας Νικόλαος Σιάννας.

Σε ανακοίνωσή τους οι φίλοι του πρώην φυλακίου Ταβουλάρη εκφράζουν την ελπίδα να ανταποκριθούν οι αρμόδιες τοπικές αρχές στο αίτημά τους να διαμορφωθεί ο δρόμος προς αυτό, ώστε να καταστεί πιο εύκολη η πρόσβαση επισκεπτών, ενώ τονίζουν, ότι ο Αγώνας του 1821 «θα συνεχίζει να εμπνέει τον όπου Γης Ελληνισμό και να φωτίζει τον δρόμο του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]