Κοινωνία

Με κατάνυξη και ευλάβεια η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Ποντίας

Με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη συγκίνηση οι ευσεβείς πιστοί του Κιλκίς, υποδέχθηκαν την χείρα του ιερού λειψάνου της Οσίας Μητρός Σοφίας της εν τη Μονή της Κλεισούρας Καστορίας ασκητευσάσης στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, το απόγευμα του Σαββάτου 30.1.16.

Το ιερό λείψανο εκόμισε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και υποδέχθηκε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο, τον εφημέριο του ως άνω ιερού ναού αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και τους ευσεβείς πιστούς που “πλημμύρισαν” τον Ιερό Ναό από κάθε γωνιά της ακριτικής Μητροπόλεως για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Οσίας Σοφίας της Ποντίας.

Θερμές ευχαριστίες για την πνευματική ευκαιρία της ελεύσεως της Οσίας Σοφίας στο Κιλκίς εξέφρασε ο σεβασμιώτατος κ.κ. Εμμανουήλ τονίζοντας ότι η οσιότητα και το μαρτύριο είναι αλληλένδετα ενώ ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ μίλησε περιεκτικά για τα ιερά λείψανα τονίζοντας ότι δείχνουν ότι η Αγιότητα είναι βατή. “Οι Άγιοι είναι χαριτωμένοι από τον Θεό, η χάρη του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται μέσα σ’ αυτούς, ενήργησε να θαυματουργούν και να συμπαρίστανται στους ανθρώπους” είπε ανάμεσα στα άλλα ο μητροπολίτης Καστορίας, ο οποίος έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στον μαρτυρικό Πόντο και στους πρόσφυγες των αλησμόνητων πατρίδων.

Μετά τον Εσπερινό ο σεβασμιώτατος κ.κ. Σεραφείμ μίλησε σε νέους και νέες που συμμετέχουν στα κατηχητικά του ιερού ναού.

Το ιερό λείψανο της Οσίας Σοφίας θα παραμείνει στον ιερό ναό προς προσκύνηση έως την Κυριακή 7.1.16 ενώ καθημερινώς τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]