Πολιτική

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Καταδίκη της δίωξης της προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Αφροδίτης Ρέτζιου»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς κατά πλειοψηφία καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα τη δίωξη της υγειονομικού και προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) Αφροδίτης Ρέντζιου και εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στην συναδέλφισσά μας.

Η ψήφιση του αντιδημοκρατικού Νόμου 4703/2020 για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, οδηγεί στην πρώτη δίκη με βάση τον παραπάνω νόμο την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτης σύμφωνα με το κατηγορητήριο «ότι αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών» θυμίζοντας άλλες σκοτεινές εποχές.

Η κατεύθυνση της Κυβερνητικής πολιτικής, πίστη στο δόγμα πως: «όποιοι δεν συμμορφώνονται θα διώκονται και θα εξοντώνονται» είναι η αρχή μιας σειράς διώξεων απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου με τον αυταρχισμό, την αστυνόμευση και την τρομοκράτηση να στοχοποιήσουν και να φιμώσουν τους υγειονομικούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία για την προάσπιση της υγείας, ενώ διεκδικούν την ενίσχυση του ΕΣΥ με αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών – συμβασιούχων και την άρση των αναστολών.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη και καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική της τρομοκράτησης, της αστυνόμευσης, του εκφοβισμού και φίμωσης των συνδικαλιστικών στελεχών.

Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στη συνάδελφο υγειονομικό και δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο αυταρχισμός και η τρομοκράτηση των συνδικάτων.

Απαιτούμαι να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος της συναδέλφου Αφροδίτης Ρέτζιου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα