Γενικά

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητών αλλοδαπών από αστυνομικούς του ΑΤ Παιονίας

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς για την αποτροπή της διακίνησης αλλοδαπών, από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Παιονίας, εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν σε διαδοχικές περιπτώσεις, δύο οχήματα διακινητών αλλοδαπών.

Συνολικά, συνελήφθησαν 21 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τα ξημερώματα της Τετάρης 27.5.20, εντοπίσθηκε στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων σε περιοχή του Κιλκίς ένα όχημα, ο οδηγός του οποίου σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και την συνδρομή εποχούμενων περιπολιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν ο αλλοδαπός οδηγός και επιπλέον 7 αλλοδαποί που επέβαιναν στο όχημα και στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της Τρίτης 26.5.20 στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων σε περιοχή του Κιλκίς, οδηγός οχήματος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα, ωστόσο οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τον οδηγό και ακόμη 12 άτομα που επέβαιναν στο όχημα και είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν σε παρακείμενο αγρόκτημα.

Όπως εξακριβώθηκε, ο αλλοδαπός οδηγός είχε επιβιβάσει και μετέφερε 12 αλλοδαπούς, με σκοπό την διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από την χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποίησαν, είχε κλαπεί την 24 Μαΐου 2020 από περιοχή της Θεσσαλονίκης και κατασχέθηκε.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού.

Προανάκριση για τις δύο περιπτώσεις διενεργείται από το τμήμα συνοριακής φύλαξης Παιονίας.

Ο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]