Αγροτικά

Γ.Κασαπίδης: «Έχει παραγίνει το κακό με τις αθρόες εισαγωγές και «ελληνοποιήσεις» γάλακτος»

Σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου προέβη, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, «εξαντλώντας κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του, στον αγώνα κατά των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το χώρο του γάλακτος στην πατρίδα μας και οδηγούν στην κατακρήμνιση των τιμών και το στραγγαλισμό των παραγωγών», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, στην οποία

«Η έξαρση του φαινομένου των αθρόων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων αιγοπρόβειου γάλακτος, σε συνδυασμό με την παράλληλη νοθεία στην τυροκόμηση, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο την τελευταία διετία.

Σε αυτήν την κατάσταση, προκλητική και εγκληματική είναι η αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας που επιτρέπει και συντηρεί με την ανοχή της τις εθνικώς επιζήμιες αυτές ενέργειες. Πλημμελείς είναι οι έλεγχοι των αρμοδίων αρχών, παρά τις έντονες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου.

Άκαρπες έως σήμερα οι επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τον σκοπό αυτό. Έσχατη πλέον λύση και μοναδικό καταφύγιο προστασίας για τους Έλληνες παραγωγούς η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ο κ.Κασαπίδης ζητεί από την εισαγγελέα να ενεργοποιήσει τους κατά τόπους εισαγγελείς, ώστε να γίνουν σωστοί, δίκαιοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι για την πάταξη του παράνομου αυτού φαινομένου. Παράλληλα ζητεί να διερευνηθεί και αποδοθεί η ποινική ευθύνη που προκύπτει από την τέλεση αυτών των ενεργειών. Οι οποίες πλήττουν τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου και της χώρας…».

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΓΑ

Υπενθυμίζεται, ότι στο ίδιο ζήτημα έχει αρθρογραφήσει με διαφόρους τρόπους κατ΄επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν ο «Μαχητής», καθώς εκτός των άλλων, οι θέσεις του κ. Κασαπίδη απηχούν τις θέσεις και των κιλκισιωτών αιγοπροβατοτρόφων, όπως αυτές διατυπώθηκαν εσχάτως και στην διαμαρτυρία εκπροσώπων τους στα γραφεία του ΕΛΟΓΑΚ της Θεσσαλονίκης στις 18-10-2018, όπου συμμετέσχε, εκτός των άλλων, και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης.

Κατά την διάρκεια της εν λόγω διαμαρτυρίας και του διαλόγου που αναπτύχθηκε στα υπό ολιγόωρη κατάληψη γραφεία του ΕΛΟΓΑΚ παρουσία του προϊσταμένου τους Ευστρατίου Νικολάου οι κιλκισιώτες παραγωγοί μαζί με τους συναδέλφους τους από διάφορες περιοχές της Κ.Μακεδονίας, κυρίως από τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, είχαν αμφισβητήσει ευθέως την τακτική, τα στοιχεία και το μέγεθος των ελέγχων στα ισοζύγια γάλακτος και στην παραγωγή φέτας από πλευράς των κρατικών μηχανισμών και κυρίως την αποτελεσματικότητά τους και, κατ΄επέκτασιν, την συνδρομή στην δραματική πτώση των τιμών γάλακτος, προκαλώντας έντονη δυσφορία και οργή στο κλάδο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα