Αγροτικά

Θ.Καρυπίδης: «Καμμία σχέση με την πραγματικότητα»

Την αντίδραση των μελών του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας προκάλεσαν τα όσα ανέφερε στην ομιλία του κατά την συζήτηση στην Βουλή γιά τον προϋπολογισμό του 2017 υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου αναφερόμενος στον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής.

Και τουτο, διότι, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωσή τους, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Θωμάς Καρυπίδης καταγράφεται από μέρους τους μία προσπάθεια πλήρους εξωραϊσμού της κατάστασης, που επικρατεί σήμερα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας και η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την σκληρή πραγματικότητα, η οποία μάλιστα δεν έχει βελτιωθεί όπως ισχυρίσθηκε ο κ. Αποστόλου.

Τουναντίον έχει επιδεινωθεί σε ωρισμένους κρίσιμους φορείς εξ αιτίας της ακολουθούμενης από κυβερνητικής πλευράς πολιτικής «της αύξησης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών» όπως καταγγέλλουν.

Αναλυτικότερα η ανακοινωση του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας «Εύζωνοι» αναφέρει τα εξής:

«Γιά τα θέματα, που αφορούν στους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας μίλησε κατά την συζήτηση γιά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Μία ομιλία που επιχείρησε να παρουσιάσει μιάν εντελώς στρεβλή «εικόνα» γιά τους παραγωγούς, παρουσιάζοντάς τους ουσιαστικώς ως μία «ευνοουμένη» κοινωνική ομάδα που έχει λυμένα τα προβλήματά της, χάρη και στις κυβερνητικές προσπάθειες και επιλογές.
Μία «εικόνα» η οποία, όμως, όπως πιστεύουν ακράδαντα τα μελη του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας «Εύζωνοι» είναι εντελώς ψευδής και συγκρούεται με την ζοφερή πραγματικότητα.

Η οποία είναι διαμετρικώς αντίθετη σε σχέση με αυτήν, που παρουσίασε κ. Αποστολου και χαρακτηρίζεται από πολλά προβλήματα και εκκρεμότητες, όπως μεταξύ άλλων αυτές που προέρχονται από την πρόσφατη άδικη, γιά τους πραγματικά δικαιούχους, κατανομή της εξισωτικής αποζημίωσης και της δραστικής μείωσής της σε αυτούς, την επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο γιά αγροτική χρήση γιά δύο χρονιές 2013 και 2014, που ακόμη εκκρεμεί παρ’ ότι θεωρητικώς θα έπρεπε να έχει αποδοθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 με βάση δική του εξαγγελία στην Λαμία, την χορήγηση κάρτας του αγρότη, που επί της ουσίας έχει μετατραπεί σε κάρτα τραπεζίτη, καθώς λόγω των προϋποθέσεων που θέτει αποκλείει την χορήγησή της σε πάρα πολλούς παραγωγούς, οι αποφάσεις γιά δεσμεύσεις λογαριασμών γιά χρέη προς το Δημόσιο που πλήττει το 80% των παραγωγών.

Και όλα αυτά μαζί μετην επιδείνωση που θα επιφέρουν στους αγρότες και κτηνοτρόφους οι κυβερνητικές πολιτικές αύξησης της φορολόγησης και κυρίως των ασφαλιστικών εισφορών, που έχει ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζει η κυβέρνηση και οι αρνητικές επιπτώσεις των οποίων στο αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα θα φανεί ακόμη περισσότερο το αμεσως προσεχές διάστημα.

Γι’ αυτό άλλωστε και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά και τις αντιπαραθέσεις με άλλες κοινωνικές ομάδες προχωρήσαμε πρόσφατα και σε νέες κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν.

Η παρουσίαση μιάς ψευδούς «εικόνας» στο πλαίσιο μιάς κοινοβουλευτικής διαδικασίας είναι βέβαιον ότι μπορεί να υλοποιηθεί, ιδιαιτέρως μαλιστα όταν πραγματοποιείται και σε έναν χώρο, όπως αυτός της Βουλής των Ελλήνων που σε καμμία των περιπτώσεων δεν θυμίζει την ύπαιθρο.
Ομως η απόπειρα αυτή να παρουσιασθεί ως η πραγματικότητα στους ανθρώπους που την βιώνουν καθημερινώς, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις δυσκολίες που κάτι τέτοιο συνεπάγεται, είναι πραγματικά εντελώς παράλογη, αν όχι εξοργιστική.

Γι’ αυτό και καλουμε τον αρμόδιο πέρα από ωραία λόγια και εξαγγελίες ακόμη και γιά κεκτημένα ετών όπως οι πληρωμές επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, από πόρους της ευρωπαϊκής ένωσης, να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να δώσει ουσιαστικώς και δικαίως λύσεις στα «καυτά» ζητήματα των παραγωγών, όπως γιά παράδειγμα τις αποζημιώσεις των συναδέλφων μας στον νομό μας, που επλήγησαν από πρακτικές καταπάτησης και λεηλασιών σε περιοχές πλησίον ατύπων και εγκεκριμένων κέντρων προσφύγων την περίοδο έξαρσης του μεταναστευτικού, όπως στην Ειδομένη και την Νέα Καβάλα γιά τον δήμο Παιονίας».

Περισσότερα

Η Επιμορφωτική Κιλκίς θα υλοποιήσει στο Πολύκαστρο ενημερωτική δράση για την Ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΜΜΕ

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. – Κ.Δ.Β.Μ., (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) […]

Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]