Αθλητισμός

Καλοκαίρι επιβίωσης για τον Απόλλωνα Ευρώπου

Την Κυριακή 11.6.23, στο γήπεδο Λυκοστόμου Πέλλας, ο Απόλλων Ευρώπου ολοκλήρωσε με άδοξο τρόπο τις φετινές του υποχρεώσεις στον β΄ όμιλο των αγώνων διαβάθμισης ανάμεσα σε πρωταθλητές ενώσεων για την άνοδο στην γ΄εθνική κατηγορία.

Γνώρισε την ήττα με 3-1 από την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Πέλλας τοπική Μαύρη Θύελλα, με τον συνολικό απολογισμό στην διαδικασία γιά τον «νταμπλούχο» νομού Κιλκίς να είναι μία ισοπαλία και πέντε ήττες.

Η ομάδα του Αλέξη Κυριακίδη παρουσίασε για πολλοστή φορά το φιλότιμο αγωνιστικό πρόσωπό της, με δώδεκα διαθέσιμους παίκτες. Κατάφερε να προηγηθεί στο 6’ με ατομική προσπάθεια του Κώστα Ζάλτου.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και ανέτρεψαν το σκηνικό με τρία εύστοχα πλασέ, του Χριστόφορου Αταλασίδη στο 25’, του Γιάννη Πουσίνη στο 55’ και του Κώστα Μονογενίδη στο 75’.

Στο 82’ αποβλήθηκε για τους ηττημένους με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πασχάλης Αϊβάζης.

Οι ογδόντα ημέρες του Καλοκαιριού θα κρίνουν τα πάντα. Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του νταμπλ, παντού υπάρχουν «στάχτες και αποκαΐδια».

Οι διοικούντες, που θα αναλάβουν πρωτοβουλία να «τρέξουν» την ομάδα, μοναδικό μέλημα θα έχουν την αποφυγή της διάλυσης. Στόχος είναι να υπάρξει νοικοκυριό, γιά να δηλωθεί η συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της α1 κατηγορίας.

Μπροστά στο φάσμα της διάλυσης, μετά από 71 χρόνια λειτουργίας, η κοινωνία του Ευρώπου καλείται να ενώσει δυνάμεις και να καταβάλει υπερπροσπάθεια. Οι στιγμές είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες, και οποιαδήποτε ολιγωρία θα καταδικάσει τον ιστορικό Απόλλωνα Ευρώπου σε ποδοσφαιρικό «θάνατο».

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις 6 το απόγευμα στο παλιό δημοτικό σχολείο Ευρωπού, θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μελών του Α.Μ.Σ Απόλλων Ευρωπού, ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης και η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Η σύνθεση:
Σαββουλίδης, Ζάλτος, Καφετζής, Πεντέρης, Χαραβιτίδης, Α. Αϊβάζης, Ευθυμιάδης (46’ Παπαδόπουλος), Αναστασιάδης, Δουλκερίδης, Π. Αϊβάζης, Παυλίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα