Κοινωνία

Καλλισθένη Πάκα: Σκέψεις εν όψει Πάσχα

Τις ημέρες αυτές του Αγίου Πάσχα, βιώνουμε άπαντες μια διαφορετική, πρωτόγνωρη, πικρή πραγματικότητα λόγω της πανδημίας.

Αλληλέγγυοι, ενωμένοι και σεβόμενοι τα μέτρα και τους νόμους του κράτους, αγωνιζόμαστε με πίστη και δύναμη ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό που προσπαθεί να γονατίσει την ανθρωπότητα.

Μέσα σε όλη αυτή τη δυστυχία, μας πλημμυρίζουν με ελπίδα και αισιοδοξία τα επιτεύγματα της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας, η αυταπάρνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στους οποίους άπαντες υποκλινόμαστε, η άμεση λήψη μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση η οποία αποτέλεσε πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο και η ορθή εφαρμογή αυτών από όλες τις κρατικές δομές, οι τεράστιες δωρεές μεγάλων ευεργετών.

Τα εύσημα όμως φαίνεται ότι τα δικαιούνται οι Έλληνες στο σύνολό τους οι οποίοι χωρίς να δουν ανθρώπους να πεθαίνουν δίπλα τους, επιλέγοντας να διατηρήσει η πλειοψηφία από αυτούς την ανωνυμία τους, στέκονται αλληλέγγυοι και ανθρώπινοι περισσότερο από ποτέ.

Η ζωή συνεχίζεται γιατί η Ζωή εκ του τάφου ανέτειλε, αφού η Ζωή και η Ανάσταση είναι ο ίδιος ο Χριστός, που νοηματοδοτεί το χθες, το νυν και το αεί του κόσμου.

Αφού ο Χριστός διήλθε «και των θυρών κεκλεισμένων» κάνουμε υπομονή και συνεχίζουμε να «μένουμε σπίτι» προσευχόμενοι. Η πίστη μας είναι το όπλο μας και η δύναμή μας. Η προσευχή μας ο ασφαλέστερος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Θεού και ανθρώπου.

Υπομονή και Καλή Ανάσταση σε όλους!

Καλλισθένη Πάκα

Δικηγόρος – Δημοτική Σύμβουλος

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]