Πολιτική

Κ.Πάκα: «Σε ποιό σημείο βρίσκεται το έργο κατασκευής της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς;»

«Σε ποιό σημείο βρίσκεται σήμερα το έργο κατασκευής της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς;».

Το ερώτημα αυτό έθεσε προς την διοίκηση του δήμου Κιλκίς η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλισθένη Πάκα, κατά την διάρκεια της συζήτησης επί των εκτός ημερησίας διατάξεως θεμάτων της διά τηλεδιασκέψεως συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 12.5.21.

Η κ. Πάκα υπενθύμισε το ότι έχουν ήδη παρέλθει ένδεκα έτη από την εγκατάσταση του εργολάβου του έργου, και παρ΄ότι ο δήμος δεν είναι φορέας του έργου, οι δημότες του είναι αυτοί που ωφελειθούν, ενώ «παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις και δηλώσεις αρμοδίων εκπροσώπων της Πολιτείας, αυτό παραμένει ανολοκλήρωτο, στερώντας από τον τόπο την πολυπόθητη δι’ αυτού αναπτυξιακή ώθηση».

Ζήτησε δε από την διοίκηση του δήμου να παρέμβει προς την αντίστοιχη της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, προκειμένου να λάβει από αυτήν μία σαφή απάντηση γιά το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η κ. Πάκα έθεσε και σειρά άλλων θεμάτων, όπως:

-Να στηρίξει ο δήμος τους νοσηλευτές και μετά την παρέλευση της πανδημίας, και να μην αρκεσθεί στο ότι τους τίμησε με την ευκαιρία της διεθνούς Ημέρας του Νοσηλευτή, «μία απόφαση, που όλοι επικροτούμε».

-Να ικανοποιηθεί το «εύλογο και δίκαιο» αίτημα των μικροπωλητών λαϊκών αγορών, να καθιερωθεί μόνιμη παρουσία κινητής νοσηλευτικής μονάδας στους χώρους διεξαγωγής των, ώστε να παρέχονται αμέσως, όποτε χρειάζεται, πρώτες βοήθειες σε πωλητές και καταναλωτές

Περισσότερα
Δείτε ακόμα