Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Γνωριμίες ουσιαστικές

Ο επί μισόν αιώνα πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, με την έντονη παρουσία στα θρησκευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα και την μεγάλη και πολύπλευρη προσφορά στην κοινωνία και στην ελληνική ομογένεια, συγκαταλέγεται στα δεκαεπτά επιφανή πρόσωπα της αμερικανικής ζωής, στα οποία ο Πρόεδρος Μπάιντεν απένειμε την υψίστη τιμή και διάκριση, την οποία απονέμουν οι ΗΠΑ σε πολίτες, το Μετάλλιο της Ελευθερίας “Τζωρτζ Ουάσιγκτων”.

Στους φίλους του π. Αλεξάνδρου συγκαταλέγεται η δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Καλλισθένη Πάκα, γνωστή και γιά τους στενούς δεσμούς της τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής.

Η οποία δεν παρέστη μεν στην λαμπρή τελετή απόδοσης τιμής στον π. Αλέξανδρο, στον Λευκό Οίκο, πλην όμως συναντήθηκε μαζί του και τον συνεχάρη λίγες ημέρες νωρίτερα, καθώς είχε ήδη γνωστοποιηθεί το ότι συμπεριλαμβανόταν στα τιμώμενα πρόσωπα.

Αν μη τι άλλο, ακόμη και στην ποιότητα, το κύρος και την εμβέλεια των ανθρώπων, με τους οποίους έρχεται σε γνωριμία και επικοινωνία… όπου Γης, η Καλλισθένη πάντα “πετυχαίνει διάνα”.

Αν μη τι άλλο, όλες οι γνωριμίες της ουσιαστικές!

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Αντάξιος… του ονοματεπωνύμου!

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού στον οικισμό της Πηγής (Ισβόρου) σε οδό Ανθυποσμηναγού Στέφανου […]

Δείτε ακόμα