Καλύτερα… δεν γινόταν γιά τον Εθνικό Ν.Αγιονερίου!

Αθλητισμός /

Ημερομηνία: Κυριακή 27.9.15.
Έδρα: Δημοτικό στάδιο Κιλκίς
Αγώνας: Πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας.
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ 3-1 (1-0)

Τα τέρματα: 30’ Ν.Στεφανίδης, 47’ Ν.Στεφανίδης, 73’ Ε.Στεφανίδης-46’ Τακίδης
Διαιτητής: Οικονόμου (Χαλκιδικής)
Επόπτες γραμμών: Μαλανδρής (Χαλκιδικής)-Τσιότσιος (Χαλκιδικής)

Οι συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ: Γουναρίδης, Μπούζουρας, Μενιγκάλι (83’ Τριανταφυλλίδης), Κοντσίδης, Μιλκούδης, Καρασίμος, Υψηλός, Ε.Στεφανίδης (85’ Παλιάτσος), Ν.Στεφανίδης, Πεχλιβάνης (70’ Γαλάνης), Δρόσος.
ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ: Γκέλης, Καραπέτρος, Γεωργόπουλος, Πάλλας, Κλαζόγλου, Παπαγεωργίου (70’ Σέχι), Θεοδουλίδης, Ελευθεριάδης, Ντινόπουλος (75’ Τσεμπερλίδης), Στεφανίδης, Ιορδανίδης (46’ Τακίδης).
Θεατές: 450

Τα τέρματα
30’ Το 1-0 από εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ του Νέστορα Στεφανίδη, ύστερα από ανατροπή του ιδίου.
46’ Στιγμιαία αδράνεια της άμυνας του Εθνικού εκμεταλλεύεται ο νεοεισελθών στον αγωνιστικό χώρο Τακίδης και ισοφαρίζει με σουτ από κοντά.
47’ Μετά την σέντρα ο Εθνικός επιχειρεί επίθεση από τα δεξιά, και την κατάλληλη στιγμή ο Μπούζουρας επιχειρεί σέντρα ακριβείας προς τον Νέστορα Στεφανίδη, που δεν δυσκολεύεται να «γράψει» με κεφαλιά το 2-1.
73’ Το τελικό αποτέλεσμα «επικυρώνεται» με «σφραγίδα»… αδελφών Στεφανίδης, με τον πολύπειρο Στάθη να σημειώνει το τρίτο τέρμα του Εθνικού με κεφαλιά-«ψαράκι».

Πρώτη νίκη σε… πρώτη αγωνιστική
Καλύτερο ξεκίνημα γιά τον Εθνικό… δεν γινόταν, καθώς πραγματοποίησε γιά πρώτη φορά νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα α’ ομίλου πρώην δ’ και νυν γ’ εθνικής κατηγορίας.
Η επικράτησή του υπήρξε απόρροια της καλύτερης «εικόνας» και απόδοσης στον αγωνιστικό χώρο από την φιλοξενούμενη Θύελλα Φιλώτα.

Και η ομάδα του Νέου Αγιονερίου ήταν καλύτερη παρά τις εμφανείς στις κινήσεις της, ιδίως στο πρώτο ημιχρόνιο, επιπτώσεις του λεγομένου «άγχους της εναρκτήριας ημέρας».

Εξ αιτίας του ο Εθνικός ήταν κατά το εν λόγω διάστημα «φλύαρος» στην τελική προσπάθεια, παρά την σαφή πρωτοβουλία των κινήσεων και το τέρμα που σημείωσε στο 30’.

Η «κινηματογραφική» αλλαγή του αποτελέσματος στα δύο πρώτα λεπτά της επανάληψης απετέλεσε το «διεγερτικό», που «αφύπνησε» τον Εθνικό, ο οποίος μετά το 50’ επέβαλε τον ρυθμό του και προοδευτικώς αύξησε την πίεσή του, κυριαρχώντας μετά το 70’ στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως, καθοριστική στην εξέλιξη του αγώνα υπήρξε η εκ μέρους του άμεση ανταπόδοση του τέρματος των φιλοξενουμένων, οι οποίοι στην συνέχεια δεν μπόρεσαν, παρά τις προσπάθειές τους, να συνέλθουν από το ψυχολογικό… «σκωτσέζικο ντους».

Τα πλήρη αποτελέσματα
Απόλλων Κρ. Βρύσης-Εθνικός Γαζώρου Σερρών 1-1
Εθνικός Αλεξανδρουπόλεως-Κοζάνη 2-0
Καβάλα-Έβρος Σουφλίου 1-0
Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας-Απόλλων Καλαμαριάς 2-0
Ηρακλής Αμπελ.Θεσσαλονίκης-Δόξα Δράμας 0-1
Καμπανιακός Χαλάστρας-Νέστος Χρυσούπολης 0-1
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ-Θύελλα Φιλώτα 3-1
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-ΑΠΕ Λαγκαδά 4-2
Δεν αγωνίσθηκε ο Άρης Θεσσαλονίκης

Η επομένη ημέρα

(Κυριακή 4.10.15)
Αρης Θεσσαλονίκης-Απόλλων Κρ.Βρύσης
Εθνικός Γαζώρου Σερρών-Εθνικός Αλεξανδρουπόλεως
Κοζάνη-Εορδαϊκός Πτολεμαΐδας
Έβρος Σουφλίου-Ηρακλής Αμπελ.Θεσσαλονίκης
Απόλλων Καλαμαριάς-Καμπανιακός Χαλάστρας
Δόξα Δράμας-ΕΘΝΙΚΟΣ Ν.ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ
Νέστος Χρυσούπολης-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος
Θύελλα Φιλώτα-ΑΠΕ Λαγκαδά
Δεν αγωνίζεται η Καβάλα

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να βρεις μιμητές

Μία από τις ευχάριστες “νότες” της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23 υπήρξε αναμφιβόλως η παρουσία πολυμελούς ομάδας […]