Πολιτική

Καλύφθηκαν τα κενά στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Από την περασμένη εβδομάδα δεν υφίσταται κανένα κενό διδακτικού προσωπικού στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, καθώς τα πέντε τελευταία καλύφθηκαν από ισάριθμους αναπληρωτές καθηγητές.

Πριν την έναρξη του σχολικού έτους παρέμεναν κενές 35 θέσεις.
Τον Σεπτέμβριο καλύφθηκαν οι δέκα, και ακολούθησε η κάλυψη άλλων είκοσι τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές «πηγές» αλλά και κύκλους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς στην κάλυψη των κενών καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Γιώργου Γεωργαντά, που τόσο ως απλός βουλευτής Κιλκίς το προηγουμενο διάστημα όσο και ως υφυπουργός παιδείας τον τελευταίο καιρό, προέβη σε επανειλημμένες παρεμβάσεις προς πάσαν κατεύθυνσιν, με επακόλουθο σήμερα ο νομός Κιλκίς να συγκαταλέγεται σ’ αυτούς που δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα.

Την κάλυψη των κενών επιβεβαίωσε και η ΕΛΜΕ Κιλκίς επισημαίνοντας όμως το γεγονός, ότι αυτή δεν έγινε εγκαίρως, παρ’ όλο που η ίδια, όπως υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή «Ανευ Ορων» του ράδιο-«Μαχητής» ο πρόεδρός της Γιώργος Ξενέλλης, «φώναζε από νωρίς το Καλοκαίρι γιά κίνηση της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών».

«Εμείς είχαμε και τον ακριβή αριθμό των κενών» τόνισε ο κ. Ξενέλλης «και είχαμε κάνει επανειλημμένως παραστάσεις αρμοδίως. Σήμερα είναι γεγονός, ότι όλα τα κενά έχουν καλυφθεί. Αλλά βεβαίως, δεν συνιστά αιτία «πανηγυρισμού» από οποιαδήποτε πλευρά, το ότι αυτό έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή σχεδόν στα μέσα του σχολικού έτους, και όχι το Καλοκαίρι, πριν την έναρξή του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα