Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Καλή συνέχεια, κύριε Κώστα

Ύστερα από μία λαμπρή «θητεία»… πεντέμιση δεκαετιών ο Κώστας Γαϊτανίδης αποσύρθηκε από το δεξί ψαλτήριο του ιερού μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Γιά τον άρχοντα πρωτοψάλτη της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, τιμημένο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και διακεκριμένο δάσκαλο μουσικής «ήγγικεν» η ώρα της απόσυρσης από την συγκεκριμένη θέση, σε εφαρμογή συγκεκριμένης κανονιστικής διάταξης γιά τον χρόνο θήτευσης ιεροψαλτών στο όποιο αξίωμά τους.

Όμως, απόσυρση του Κώστα Γαϊτανίδη από την προαναφερθείσα θέση δεν συνεπάγεται απόσυρση από την ενεργό δράση.

Με τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κκ Βαρθολομαίου, ο χαίρων της εκτιμήσεως όλων των Κιλκισιωτών λειτουργός της βυζαντινής και εκκλησιαστικής μελωδίας θα συνεχίσει να δίνει το «παρών» στις λειτουργίες και τελετές στον ανωτέρω ναό, με τον οποίο ταυτίσθηκε η ψαλτική σταδιοδρομία του, και θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του ως δασκάλου βυζαντινής μουσικής και να διαδραματίζει τον αναγνωρισμένο ρόλο του στην διάδοση και ανάπτυξή της.

Πιο απλά, ο Κώστας Γαϊτανίδης παραμένει ενεργός υπηρέτης του χώρου και συνεχίζει να μας τιμά με την παρουσία του στα εκκλησιαστικά και μουσικά δρώμενα του τόπου, αποτελώντας κεφάλαιο γι’ αυτόν και την κοινωνία του.

Ο Θεός να τον έχει πάντα καλά, για να συνεχίσει να παράγει το δημιουργικό έργο, που τον καταξίωσε επί τόσες δεκαετίες

Περισσότερα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]

«Καπνός»… από το δημαρχείο!

Καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται. Τελευταία φαίνεται «καπνός»… από το δημαρχείο Κιλκίς! Και σύμφωνα με πληροφορίες, την «φωτιά» φέρεται να […]

Δείτε ακόμα