Αγροτικά

Καλά νέα γιά κληρονόμους αγροτικών δικαιωμάτων λόγω θανάτου δικαιούχου

Την περιφερειακή διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και την αντίστοιχη της περιφερειακής ενότητας του Κιλκίς επισκέφθηκε την Παρασκευή 19.6.15 η εκ των αντιπροέδρων του Οργανισμού Κιλκισιώτισσα στην καταγωγή (από την Αξιούπολη) Αννα-Μαρία Γιάντση, συνοδευόμενη από τον γενικό διευθυντή του οργανισμού Γεώργιο Αποστολάκη.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας της στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Κιλκίς, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΕΚΑ «Δήμητρα» (πρώην ΚΕΓΕ) στην πόλη του Κιλκίς η κ. Γιάντση έδωσε απαντήσεις, με δηλώσεις της στον «Μ», σε μία σειρά από ερωτήματα που αφορούν στους παραγωγους και συνδέονται με τις αρμοδιότητες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πρώτη εξ αυτών αφορούσε στις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων λόγω θανάτου δικαιούχου προς τους κληρονόμους του πρώτου βαθμού συγγενείας γιά μισθωμένες εκτάσεις.

Μία περίπτωση που απαντάται συχνά, και η οποία τελούσε σε εκκρεμότητα, καθώς το πλαίσιο ήταν απολύτως ξεκαθαρισμένο γιά τις ιδιόκτητες, και όχι τις μισθωμένες, εκτάσεις τα δικαιώματα των οποίων προβλεπόταν να κατευθυνθούν προς το εθνικό απόθεμα.

Μία προοπτική άκρως προβληματική, που θα επέφερε σημαντική αναστάτωση σε μία χρονιά κατοχύρωσης δικαιωμάτων, όπως η εφετινή, που τελικώς αποφεύχθηκε καθώς με διευκρινιστική εγκύκλιο τα δικαιώματα των μισθωμένων εκτάσεων μεταβιβάζονται στους κληρονόμους εφ’ όσον αυτοί προσκομίσουν νέα μισθωτήρια και βεβαιώσουν την συνέχεια της καλλιέργειας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Γιάντση το σύστημα είναι ανοικτό γιά τις απαραίτητες αλλαγές στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ και σύντομα θα ανακοινωθεί ο χρόνος που θα κλείσει.

Τέλος, η δεύτερη αφορούσε στους χρόνους καταβολών διαφόρων επιδοτήσεων, που σχετίζονται με τον οργανισμό, όπως αυτές που αφορούν στις σπάνιες φυλές ζώων, που θα καταβληθούν από τα μέσα Ιουλίου και μετά όπως και γιά τα βιολογικά (ενστάσεις) του 2012.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]