Αθλητισμός

Και του χρόνου παρών στην α2 ο Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Αξιούπολης θα δώσει και του χρόνου το «παρών» στην α2 εθνική κατηγορία.

Την «άδεια» ανανέωσης της παρουσίας του σ’ αυτήν την «υπέγραψε» πανηγυρικώς την τελευταία αγωνιστική ημερά των αγώνων διαβάθμισης γιά την παραμονή («πλαίυ οφ») επικρατώντας της Ασπίδας Ξάνθης με 26-19.

Σ’ αυτόν τον αγώνα που ήταν …σαν τελικός, ο Αλέξανδρος έδειξε χαρακτήρα ομάδας, που μπορεί να ανταποκρίνεται στις «ειδικές περιστάσεις» και να παρουσιάζει τον καλύτερο εαυτό του σ’ αυτές.

Ολα τα στελέχη του έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεχειλίζοντας από αγωνιστικό πάθος και αποφασιστικότητα αλλά και πλειοδοτώντας σε αυτοσυγκέντρωση και «καθαρό μυαλό», κάτι που τους επέτρεψε να επιβάλουν από το ξεκίνημα ακόμη του αγώνα, δημιουργώντας διαφορά πέντε-έξι τερμάτων.

Η ανάπαυλα του πρώτου ημιχρονίου βρήκε το αξιουπολίτικο συγκρότημα προηγούμενο με 14-10, όχι όμως και «επαναπαυμένο στις δάφνες».

Ετσι, αφού αντιπαρήλθε μία πρόσκαιρη αντίδραση του ξανθιώτικου, το οποίο προς στιγμήν μείωσε σε 15-12, στην μικρότερη εις βάρος του διαφορά, επανήλθε στους ρυθμούς του πρώτου ημιχρονίου και έως το 50’ αποκατέστησε το ευρώ προβάδισμά του.

Με την ανωτερότητά του εμφανή, ο Αλέξανδρος προσέφερε στα τελευταία λεπτά την δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, προσδίδοντας πανηγυρικό χαρακτήρα στην νίκη-παραμονή. Και όλοι τους ανεξαιρέτως είχαν ουσιαστική συνεισφορά σ’ αυτήν, επιδεικνύοντας εξαιρετική αγωνιστική διάθεση και συμπεριφορά με τους Κέφαλο, Τουλκερίδη και Καραπεϊδη απλώς να επωμίζονται μεγαλύτερο βάρος στον εκτελεστικό τομέα.

Η σύνθεση:
Καρακασίδης (Στεφανίδης), Τουλκερίδης 6, Καραπεϊδης 6, Ε. Κουρούπης 2, Τσορλίνης 3, Δουλουμπάκας, Κέφαλος 7, Λασκαρούδης 1, Καραγιάννης 1, Μουτούδης, Γουβιανάκης, Ζιάρας, Α. Παπαρήγας, Καϊσίδης.

Τα πλήρη αποτελέσματα
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.-Ασπίδα Ξάνθης 26-19
Αρχέλαος Κατ.-ΑΟ Προσωτσάνης Δρ. 10-0αα
Σε υπολειπόμενο αγώνα:
Ασπίδα Ξάνθης-Αρχέλαος Κατ. 26-26

Η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αρχέλαος Κατερίνης 11
2. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 8
3. Ασπίδα Ξάνθης 5
4. ΑΟ Προσωτσάνης Δράμας -2

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα