Αθλητισμός

Και μαθηματικώς εκτός γ’ εθνικής η Αναγέννηση

Άδοξη η κατάληξη της φετινής πορείας της Αναγέννησης Πλαγιάς, και μάλιστα πριν την λήξη του πρωταθλήματος β’ ομίλου.

Και τούτο, διότι οι δύο τελευταίες ήττες, με τις οποίες η εκπρόσωπος του νομού Κιλκίς έφτασε τις ένδεκα συνεχείς, υπήρξαν καταδικαστικές γι’ αυτήν, καθώς εξανέμισαν και μαθηματικώς τις αμυδρές θεωρητικές ελπίδες και πιθανότητες, που διατηρούσε γιά την παραμονή.

Προηγήθηκε την Τετάρτη 9.3.22 η ήττα στην Δράμα από την ιστορική Δόξα με 5-3, ενώ ακολούθησε την Κυριακή 13.3.322 η εντός έδρας ήττα από τον ΠΟ Αλεξανδρούπολης με 2-1, που «έδωσε» και την «χαριστική βολή» στην ομάδα της Πλαγιάς.

Και στους δύο αγώνες η Αναγέννηση παρουσίασε αξιοπρεπή «εικόνα» και υπερασπίσθηκε με σθένος το δικαίωμά της στην ελπίδα, προσπαθώντας γιά τα θετικά αποτελέσματα, που θα διατηρούσαν μέχρι τέλους τις θεωρητικές πιθανότητές της να παραμείνει στην κατηγορία.

Φάνηκε, ωστόσο, ότι το αγωνιστικό φιλότιμο δεν ήταν αρκετό, καθώς στην πορεία του πρωταθλήματος η ομάδα της Πλαγιάς αντιμετώπισε προβλήματα και περιστάσεις, το «βάρος» των οποίων αποδείχθηκε δυσβάσταχτο, κάτι που καταδείχθηκε και σε ωρισμένους αγώνες, τους οποίους έχασε, ενώ θα μπορούσε να τους είχε κερδίσει.

Άλλωστε, όπως, αναφέρθηκε με γνώμονα μόνον τα αγωνιστικά κριτήρια δεν είχε να «ζηλέψει» κάτι τουλάχιστον από ωρισμένες ομάδες, οι οποίες την νίκησαν.

Είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνεχίσει να καταδεικνύει και στους υπολειπόμενους αγώνες, γιά χάρη στης υστεροφημίας της, καθώς δημιούργησε ένα «καλό όνομα».

Από εκεί και πέρα έχει όλο τον καιρό μπροστά της για ανασύνταξη δυνάμεων και επιλογή νέων αντικειμενικών σκοπών και πορείας υλοποίησής τους.

Στον αγώνα με τον ΠΟ Αλεξανδρούπολης το τέρμα σημείωσε ο Σερταρίδης, μειώνοντας σε 2-1, ενώ στην Δράμα δύο τέρματα σημείωσε ο Αηδονίδης, μειώμοντας σε 2-1 και 3-2 και ο Παντελιάδης με φάουλ, μειώνοντας σε 4-3.

Και στους δύο αγώνες η Αναγέννηση έπαιξε «ανοικτά» και με πάθος, επιδιώκοντας την νίκη και όχι την αποφυγή της ήττας ενώ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και στάθηκε άτυχη σε ωρισμένες από αυτές.

Γι’ αυτό ακριβώς μπορεί να γίνει λόγος γιά «πικρό ποτήρι» υποβιβασμού, που δεν άξιζε να «γευθεί» και να «πιεί» η Αναγέννηση.

Η επομένη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 20.3.22, 15.30, Αρης Αβάτου Ξάνθης-Αναγέννηση Πλαγιάς

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα