Γενικά

Ισχυρή νεροποντή στην Παιονία προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αξιούπολης- Βαλτοτοπίου, που ειχε διακοπή από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης 15 εώς τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 16.11.17 λόγω καλύψεων του οδοστρώματος σε επικίνδυνο βαθμό από υπερχείλιση υδάτων των χειμάρρων Γοργόπης και Τούμπας λίγο πριν στο ύψος του Καμποχωρίου, εξ αιτίας έντονης βροχοπτώσεως.

Η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα καθώς η στάθμη των νερών εχει υποχωρήσει αισθητά, εκεί που ειχε ανέλθει εικοσι εκατοστά, στο σημείο της παλαιάς γέφυρας Καμποχωρίου, απειλώντας να φτάσει το υψος και της νέας.

Πέραν της διακοπής κυκλοφορίας ο μεγάλος όγκος των ομβρίων υδάτων από την νεροποντή, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή σε αγρούς, δενδρώδεις εκτάσεις στις πέριξ της γέφυρας περιοχές, ενώ απείλησε να πλημμυρίσει, σταβλικές εγκαταστάσεις που ευρίσκονται ανατολικά του οικισμού του Καμποχωρίου.

Το ανησυχητικό του θέματος είναι ότι η βροχόπτωση συνεχιζόταναν, και σε ηπιότερη ένταση και δυστυχώς οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι θα συνεχισθούν για όλη την εβδομάδα, ενώ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από τις αρχές της επομένης.

Η άνοδος του υδροφόρου ορίζοντα είναι πλέον εμφανής στην περιοχή, ενώ και αυτή των επιφανειακών υδάτων ακόμη περισσότερο, όπως αποδεικνύουν το υψος των υδάτων του Αξιού ποταμού .

Παράλληλα πολλές είναι και οι πλημμυρισμένες γεωργικές εκτάσεις σε διάφορα σημεία του δήμου Παιονίας, καθώς η απορροφητικότητα των εδαφών έχει εξαντληθεί και τα επί πλέον όμβρια ύδατα καθίστανται άμμεσα επιφανειακά αυξάνοντας τους κινδύνους πλημμύρας, αλλά και τα προβλήματα στο επαρχιακό και όχι μόνον οδικό δίκτυο της περιοχής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα