Αθλητισμός

Ημιμαραθώνιος Πάικου γιά 4η συνεχή χρονιά

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά ο ορειβατικός σύλλογος Γουμένισσας διοργανώνει τον ημιμαραθώνιο του Πάικου, επί αποστάσεως είκοσι χιλιομέτρων με υψομετρική κάλυψη 1100μ. (από 900μ. μέχρι 1350μ.).
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 2.11.14 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την τοποθεσία Προφήτης Ηλίας της Καστανερής, με ώρα εκκίνησης 10.30 το πρωί.
Η διοργάνωση είναι και φέτος αφιεωμένη στην υπόθεση της εναντίωσης στην λειτουργία των μεταλλείων στο Πάικο και σε όλους τους ορεινούς όγκους της Βορείου Ελλάδος.
Στην προκήρυξη του αγώναν αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
Ο αγώνας
«Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης περίπου είκοσι χιλιομέτρων σε μονοπάτια (15 χλμ) και δασικούς δρόμους (5 χλμ) και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 900μ έως 1350μ. H συνολική υψομετρική κάλυψη είναι περίπου 1100μ.
Η διαδρομή έχει σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και πείρας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα μονοπάτια είναι ορειβατικά και κινούνται σε απότομες πλαγιές. Στη διαδρομή θα υπάρχει λάσπη, νερό και ενδεχομένως χιόνι. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες.
Ο αγώνας κινείται σε χάραξη νέου μονοπατιού, οπότε περνάει μέσα από παρθένα κομμάτια του βουνού, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα δεχτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Θα πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό.Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το Πάικο.
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν δύο μόνο κατηγορίες: ανδρών και γυναικών.
Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 250 αθλητές.
Αυτοί συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις.Μετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη, για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω του website www.ospeg.gr έως την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.
Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 15 ευρώ και θα καταβάλλεται στην Alpha Τράπεζα στον αριθμό λογ/ου 66350975 (ΙΒΑΝ:GR97 0120 5190 0000 0006 6350 975), δικαιούχος Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας. Στην κατάθεση πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του καταθέτη για να καταχωρείται το όνομα του στη λίστα συμμετεχόντων.
Στην τιμή περιλαμβάνονται δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικά (μετάλλιο, δίπλωμα, μπλούζα του αγώνα , δενδράκι για μεταφύτευση, τσάντα με τοπικά προϊόντα), ροφήματα και μπουφές στον τερματισμό.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.
Τα έπαθλα του αγώνα είναι: Μετάλλιο και δίπλωμα για όλους τους αθλητές/τριες, αναμνηστικά για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες, τιμητική διάκριση για τους μεγαλύτερους και μικρότερους σε ηλικία αθλητή καί αθλήτρια.

Υποστήριξη-Πιστοποίηση
Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι τρείς και θα βρίσκονται περίπου ανά πέντε χιλιόμετρα. Επιπλέον η διαδρομή περνάει από ρεματιές και πηγές, προτείνεται όμως οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν το νερό των σταθμών.
Σταθμός 1 (χιλιομ. 6,7) : Νερό και Ισοτονικό
Σταθμός 2 (χιλιομ. 11) : Νερό, ισοτονικό, ενεργειακό ζελέ και σνακ
Σταθμός 3 (χιλιομ. 16) : Νερό
…Στο σημείο εκκίνησης του αγώνα υπάρχει χώρος αναψυχής στον οποίο μέχρι τον τερματισμό των αθλητών οι συνοδοί και οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται από μέλη του Μετώπου ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσσια και Πάικο και από εκπροσώπους των επιτροπών αγώνα της Χαλκιδικής και της Ροδόπης για τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων στην Β. Ελλάδα.
Στον ίδιο χώρο ομάδα εθελοντών θα αναλάβει την δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων με δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα μικρών περιπάτων προς τον παραδοσιακό οικισμό της Καστανερής – Πάικου και τις γύρω περιοχές….
Η τελετή λήξης του 2ου ορεινού ημιμαραθώνιου Πάικου θα πραγματοποιηθεί στον χώρο αναψυχής του Προφήτη Ηλία, περί τις 3 μετά το μεσημέρι…

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]

Ο… «γάμος» δεν θα γίνει!

Επειδή πολλά έχουν ακουσθεί γιά το ενδεχόμενο εμπλοκής της κατασκευαστικής εταιρίας «IΝΤΡΑΚΑΤ», λόγω του ότι η εν λόγω εταιρία ήταν […]