Ένα ημίχρονο «άντεξε» ο ΓΑΣ Κιλκίς στο Άργος
Οι «Λύκοι» υποδέχθηκαν τον ΓΑΣ Κιλκίς στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Κίου και έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, έφτασαν δίκαια στην επικράτηση με τελικό σκορ 36-29.
Με τους νεαποκτηθέντες Περίν και Πεισότο, που την περσινή σεζόν αγωνίστηκαν στην ΑΕΚ, να πετυχαίνουν μαζί 19 τέρματα 10 και 9 αντίστοιχα, ο Διομήδης Άργους επικράτησε του Κιλκίς με 36-29, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Handball Premier.
Στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν σκορ. Οι “Λύκοι’ κατάφεραν με τη λήξη να πάρουν ένα προβάδισμα δύο τερμάτων (16-14).
Στην επανάληψη η ομάδα του Άργους κατάφερε να πάρει νωρίς ένα προβάδισμα 5-6 τερμάτων το οποίο και διατήρησε έως τη λήξη του παιχνιδιού χωρίς να απειληθεί. Μάλιστα, λίγο πριν από την τελευταία κόρνα προηγήθηκε ακόμα και με 9 τερμα.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Διομήδης Άργους επέβαλε την πιεστική του άμυνα και βρήκε λύσεις στην επίθεση, χτίζοντας διαφορά ασφαλείας. Η σταθερότητα στη διαχείριση του προβαδίσματος επέτρεψε στην ομάδα της Αργολίδας να ελέγξει τον βηματισμό της αναμέτρησης μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-4, 6-7, 8-10, 12-12, 16-14 (ημχ.), 20-15, 24-18, 26-20, 29-22, 34-22, 36-29.
Οι συνθέσεις:
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Μαξίμοβιτς, Ρουσσόπουλος, Μπαρόσο 1, Μπάρος 1, Γιαννόπουλος 1, Πεισότο 9, Ασβεστάς 4, Χατζηκωνσταντίνου, Ντος Σάντος, Περίν 10, Ξύγκος, Κααμπάσε, Χατζίδης, Μπουνάμπ 5, Ορφανός 1, Βούλγαρης 4.
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (Νίκος Γεωργιάδης): Κέφαλος 3, Αλεξανδρίδης 5, Σάντι 5, Μπουτκάρης 6, Δάϊος, Βλαχόπουλος, Χαριζόπουλος, Χανιώτης, Σκαρπάρης, Μαντάς 9, Ντανουλέτ, Παπαγιάννης 1, Μεζάζα, Παντικίδης.
Διαιτητές: Ζήσης- Χαραλαμπίδης, Παρατηρητής: Σίσκου
Δίλεπτα:4-4, Πέναλτι:1/2-4/4.
Η επόμενη αγωνιστική: ΓΑΣ Κιλκίς – Αθηναϊκός ΔΑΚ Σάββατο 26.9.26 στις 6 το απόγευμα

Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος είναι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι, καθώς, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής Ανδρών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2027 και στα προκριματικά του EURO 2028, η Α1 θα διακοπεί τέσσερις φορές (μαζί με τις διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα) κι έτσι οι διοικούντες την ΟΧΕ αποφάσισαν να αλλάξει το format στη Handball Premier. Πλέον, οι πρώτες δύο ομάδες της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή, με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες.
Στο μεταξύ, το νέο σύστημα διεξαγωγής προβλέπει αγώνες πλέι οφ, όπου οι ομάδες που θα καταταγούν στις θέσεις 3-6 της βαθμολογίας θα αναμετρηθούν χιαστί (3-6, 4-5) στις δύο νίκες. Ο νικητής του ζευγαριού 3-6 θα καταλάβει την τρίτη θέση και ο νικητής του ζευγαριού 4-5 την τέταρτη θέση, ενώ οι ηττημένοι των δύο ζευγαριών θα τεθούν αντιμέτωποι σε μονό αγώνα, στην έδρα της ομάδας που είχε τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, με «έπαθλο» την πέμπτη θέση και το ευρωπαϊκό «εισιτήριο».
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Handball Premier:
ΣΑΒΒΑΤΟ 19/9
Διομήδης Άργους – ΓΑΣ Κιλκίς 36-29
Ζαφειράκης Νάουσας – ΧΑΝΘ 39-38
Αθηναϊκός – Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή 23-36
ΑΣΕ Δούκα – Άρης Νικαίας
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/9
Σπίτι του Χάντμπολ 15:00 ΠΑΟΚ – Iωνικός Ν.Φ.
«Δ. Κραχτίδης» 17:00 Δράμα 1986 – ΑΕΚ


