Αθλητισμός

Επιτυχία σημείωσε ο 3ος ορεινός ημιμαραθώνιος του Πάικου

Με την συμμετοχή 228 αθλητών και αθλητριών, περισσοτέρων από τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις και με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στην Καστανερή ο 3ος μαραθώνιος Πάικου.

Τερματισμός του 3ου ημιμαραθώνιου Πάικου

Τερματισμός του 3ου ημιμαραθώνιου Πάικου

Παράλληλα με τον αγώνα, επιτροπές αγώνα από την Μ.Παναγιά Χαλκιδικής, τα Σέρρας και το Κιλκίς, ενημέρωσαν τους παρευρεθέντες γιά τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων, καθώς και φέτος ο ημιμαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στον αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών κατά των μεταλλείων.

3ος Ημιμαραθώνιος πάικου

Παράλληλα με τον αγώνα πραγματοποιήθηκε και «οικολογικός περίπατος» στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και οι μικροί φίλοι ετοίμασαν τα έπαθλα των αθλητών. Όλοι οι τερματίσαντες πήραν και φέτος από ένα δεντράκι για μεταφύτευση, ενώ σε μια συμβολική κίνηση οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την «αδελφοποίηση» του αγώνα με αυτόν της Μ. Παναγιάς ενώνοντας έτσι τις δυνάμεις τους σε κοινό αγώνα για την προστασία της φύσης από καταστρεπτικές «επενδύσεις». Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι φρόντισαν για τον πλούσιο «μπουφέ» για τους αθλητές αλλά και για φασολάδα, τραχανά και τσάι για τους επισκέπτες.

Οι νικητές του 3ου ημιμαραθώνιου Πάικου

Οι νικητές του 3ου ημιμαραθώνιου Πάικου

Στο αγωνιστικό σκέλος, στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Φωτιάδης με τον εξαιρετικό χρόνο 1.47.05 που αποτελεί και επίδοση διαδρομής, δεύτερος ο Ιωάννης Κουρκουρίκης ο οποίος μία εβδομάδα μετά την νίκη του στα 164 χιλιόμετρα στο Παρανέστι Δράμας έδειξε ότι είναι πολύ μεγάλος αθλητής και τρίτος ο Αθανάσιος Κουρής ο οποίος παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε, κατάφερε να κρατήσει τη θέση του.

Οι γυναίκες νικήτριες του ημιμαραθώνιου Πάικου

Οι γυναίκες νικήτριες του ημιμαραθώνιου Πάικου

 

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ιωάννα Μπαράτσα από τα Ιωάννινα δείχνοντας ότι η πόλη αυτή έχει αποκτήσει τη δική της «σχολή» στο ορεινό ημιμαραθώνιο, δεύτερη και φέτος η Πόπη Τσιρπανλή βελτιώνοντας το χρόνο της, ενώ η περυσινή νικήτρια Ναταλία Παπουνίδου, έχοντας τρέξει και αυτή τα 100 χλμ στο Παρανέστι πριν από μία εβδομάδα, πιστή στο ραντεβού της τερμάτισε τρίτη.

Βραβεύτηκαν επίσης ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής Τσολάκης Βασίλειος ο οποίος όπως και πέρυσι εντυπωσίασε και ο γηραιότερος αθλητής που και φέτος ήταν ο αειθαλής Γιώργος Βεζυριανίδης.

Οι διοργανωτές δεν ξέχασαν την τόσο πρόωρα χαμένη Στέλλα Φώτη που τερμάτισε πέρυσι στην τρίτη θέση και στη διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης ανέφεραν: «Αντί για ενός λεπτού σιγή, κρατάμε το χαμόγελο της για πάντα…»
Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, και έφυγαν με τις καλύτερές εντυπώσεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]