Εκπαίδευση

Ημερίδα για την ταινία «Έλα να λέγωσε την ιστορία» του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου ημερίδα για την παρουσίαση της ταινίας μικρού μήκους «Έλα να λέγωσε την ιστορία».

Η ημερίδα είχε ως σκοπό να αναδείξει τις καλλιτεχνικές και τεχνικές πτυχές της ταινίας, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για συζήτηση και ανάλυση των θεμάτων που πραγματεύεται.

Η ταινία με θέμα τη γενοκτονία των Ποντίων, δημιουργήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2 του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου, στο πλαίσιο πρότζεκτ που εκπονήθηκε το σχολικό έτος 2023-24 από την εκπαιδευτικό Χριστίνα Πρασούδη.

Ομιλητές ήταν η διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου Χριστίνα Τσαμπάζη, ο εκπαιδευτικός και διδάκτορας ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Δημήτρης Ντανόπουλος, η Καλλιόπη Τοπαλίδου, εκπαιδευτικός και γενικός γραμματέας του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων “Οι Ακρίτες” ενώ μίλησαν και οι συντελεστές της ταινίας, Χριστίνα Πρασούδη, εκπαιδευτικός του τμήματος και υπεύθυνη για το πρότζεκτ και ο Γιώργος Λυμπέρης, θεατρολόγος του σχολείου που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας.

Η ημερίδα πλαισιώθηκε με αφιερωματικά τραγούδια του Πόντου από τη χορωδία του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και περιχώρων “Οι Ακρίτες”.

Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Παιονίας, Κωνσταντίνος Σιωνίδης και ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρης Μαρκάδας.

Περισσότερα

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων (voucher) για τους Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 1η Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων […]

Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]