Αγροτικά

Ημερίδα γιά τα κρασιά της Γουμένισσας με ομιλία του υπουργού ΥΠΑΑΤ Γ.Γεωργαντά

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ενημέρωση για τους Οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και για τη λελογισμένη κατανάλωση των οίνων» την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 στις 5 το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας του δήμου Παιονίας.

Η ημερίδα έχει δυο στόχους. Κατ’ αρχήν, την ενημέρωση και την παρότρυνση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση επώνυμων προϊόντων έναντι οίνων χύμα προέλευσης. Επίσης, την πληροφόρηση των επαγγελματιών για τις εξελίξεις στο ενωσιακό καθεστώς και συγκεκριμένα στην ανάγκη ύπαρξης ομάδων διαχείρισης και προστασίας των οίνων ΠΟΠ – ΠΓΕ.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, η οινολόγος Χρύσα Γιατρά, ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα (ΕΛΓΟ-Δήμητρα) Σέρκος Χαρουτουνιάν, ο πρόεδρος του Κλαδικού Εθνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) Χρήστος Μάρκου, ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιάννης Βογιατζής και ο προϊστάμενος του Τμήματος Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Γραμματικός.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς.

Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή σε ελληνικά κρασιά με τη διαδικασία της «τυφλής γευσιγνωσίας», δηλαδή με καλυμμένες τις ετικέτες των κρασιών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]