Κοινωνία

Ημερίδα εθελοντισμού διοργάνωσε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας Κιλκίς

«Από το εγώ στο εμείς» ήταν ο τίτλος της ειδικής ημερίδας, την οποία συνδιοργάνωσαν η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διά του συμβουλευτικού σταθμού νέων, και ο δήμος Κιλκίς, με θέμα τον εθελοντισμό, και της οποίας οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την Πέμτπη 16.10.14, στο κατάμεστο από μαθητές και πολίτες συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.
Ηταν μία ημερίδα με πολλά σημαντικά μηνύματα, από εκείνες που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση μαθητών και πολιτών σχετικώς με τα συστατικά στοιχεία του εθελοντισμού, τα οποία βασίζονται επί του τριπτύχου «Αγάπη-Αλληλεγγύη-Συνεργασία», ως «μέσα» μετάβασης από το «εγώ» στο «εμείς».
Η επισήμανση αυτή απετέλεσε κοινό σημείο των χαιρετισμών του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γεωργίου Κωνσταντινίδη, του δημάρχου Κιλκίς Δημητρίου Σισμανίδη, του συμβούλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωάννη Θωμαϊδη και του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κωνσταντίνου Ραμπίδη, με τους οποίους “άνοιξαν” οι εργασίες της ημερίδας.
Τα επί μέρους θέματα ανέπτυξαν η υπεύθυνη του συμβουλευτικού σταθμού νέων Σωτηρία Καρολίδου, η διευθύντρια του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κιλκίς Ελένη Τεχλικίδου, η καθηγήτρια στο επαγγελματικό λύκειο Αξιούπολης Παρθένα Παπαδοπούλου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, κοινωνικής πρόνοιας, δόμησης και διαφάνειας Δημήτριος Τσαντάκης, η πρόεδρος της κοινωνικής δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) Παρασκευή Ποζίδου-Αλεξανδρίδου, η πρόεδρος του τοπικού τμήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αικατερίνη Παναγιωτίδου-Φραγγίδου και η υπεύθυνη του λαϊκού πανεπιστημίου Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος» και πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων Κ.Μακεδονίας «Αριστοτέλης» Ελένη Γρομπανοπούλου.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν, με συνθέσεις και τραγούδια εμπνευσμένα από την αγάπη, που καλλιεργεί τον αλτρουϊσμό και εθελοντισμό, η ενοριακή χορωδία Αγίου Δημητρίου Κιλκίς «Αγιος Νέστωρ» υπό την διεύθυνση του Σάββα Ηλιάδη και η χορωδία του τρίτου γυμνασίου Κιλκίς υπό την διεύθυνση της Ειρήνης Γκεγκελασβίλι.
Ξεχωριστή στιγμή της ημερίδας, που φόρτισε συναισθηματικώς την ατμόσφαιρα, υπήρξε αυτή της παράδοσης ηλεκτρικού αμαξιδίου σε μαθητή με ειδικά κινητικα προβλήματα, το οποίο εξασφαλίσθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς.
Σε ανακοίνωση πριν την πραγματοποίηση της ημερίδας, αναφερόταν ότι αυτή αποσκοπούσε «στην ανάδειξη της σημασίας του εθελοντισμού και η ενθάρρυνση γιά συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις γιά την δημιουργία μιάς κοινωνίας δημοκρατικότερης και πιό υπεύθυνης, μιάς κοινωνίας με ευαισθησίες».
Μετά το πέρας των εργασιών, τα σχόλια και οι αναφορές των πολυάριθμων ακροατών συνέκλιναν στην ίδια διατύπωση και εκτίμηση: Ότι η ημερίδα πέτυχε πλήρως τον αντικειμενικό σκοπό της.

Περισσότερα

Έμπρακτη αγάπη-συμπαράσταση στον πάσχοντα η Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο προγραμματισμένος κύκλος των αιμοδοσιών για το έτος 2023, των μελών της Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου. […]

Δείτε ακόμα