Πολιτική

Ιατρικές μονάδες του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού σε Ν.Καβάλα και Χέρσο


Με δύο κινητές ιατρικές μονάδες μια στο καταυλισμό του Χέρσου και μια στον καταυλισμό της Ν.Καβάλας συμμετέχει εδώ και λίγες ημέρες ο γερμανικός Ερυθρός Σταυρός στην προσπάθεια υγειονομικής υποστήριξης των προσφύγων και μεταναστών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι και οι δυο μονάδες έχουν δυνατότητα περίθαλψης μέχρι δέκα χιλιάδων ατόμων.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το στέλεχος της αποστολής ιατρός Μπέρναρντ Ρόμχιλντ, μπορούν να συμβάλουν στην διατήρηση της συνοχής των οικονογενειών προσφύγων και μεταναστών αφού είναι δυνατή η παρουίσα μελών τους στο πλευρό νοσηλευομένων.

Στην ανάπτυξη των δύο κινητών ιατρικών μονάδων του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού συνέβαλε και ο φιλλανδικός, διαθέτοντας οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού.

Οι μονάδες θα παραμείνουν επι τετράμηνο, εκτός αν παραστεί ανάγκη, οπότε η παραμονή τους θα παραταθεί, ενώ όπως τόνισε ο κ. Ρόμχιλντ η αποστολή έκτακτης βοήθειας στην Ελλάδα έχει προδιαγραφές, που επιτρέπουν αν χρειασθεί την παροχή περίθαλψης μέχει και 30.000 ατόμων.

Στις εγκαταστάσεις ξεναγήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον καταυλισμό το πρωί της Τετάρτης.

Περισσότερα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δείτε ακόμα

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]

“Συντροφικά” στηρίγματα

Λίγο  μεγαλύτερη προσοχή σύντροφοι περιφερειακοί υποψήφιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι όπως αδιακρίτως παίρνετε τηλέφωνα μέσω των “συντροφικών” βουλευτικών καταλόγων έχουμε […]