Γενικά

Ικανοποίηση Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς γιά την εξέλιξη στο θέμα του δικαστικού μεγάρου

Την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη στην υπόθεση της ανέγερσης δικαστικού μεγάρου εξέφρασε, με ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς χαιρετίζει ομοφώνως την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς γιά την παραχώρηση του οικοπέδου των πρώην μύλων Σαμαρά στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., με σκοπό την ανέγερση δικαστικού μεγάρου, το οποίο αποτελεί πάγια ανάγκη της ίδιας της νομικής κοινότητας αλλά και της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών του νομού μας.

Σε κάθε σύγχρονο κράτος δικαίου, όπως η χώρα μας, η Δικαιοσύνη αποτελεί «πυλώνα» της Δημοκρατίας και του κοινωνικού βίου. Στο Κιλκίς το αίτημα γιά εκσυγχρονισμό και ποιοτική αναβάθμιση της στέγασης της Δικαιοσύνης, υπήρξε διαχρονικό.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος του 2020.

Χρειάστηκε ένας υπουργός με ονοματεπώνυμο, ο Γεώργιος Γεωργαντάς, ένας δήμαρχος, ο Δημήτριος Κυριακίδης, ένας αντιδήμαρχος, ο Ιωάννης Χατζηαποστόλου, οι συνάδελφοι της νομικής υπηρεσίας του δήμου Κιλκίς Σοφία Δημαρέλου και Σταμάτιος Κανταρτζής, η συμβολαιογράφος Μαριάνθη Εμμανουηλίδου, η υποθηκοφύλακας Μάρθα Πλαστήρα, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της συμβολαιογραφικής διανομής γιά την δημιουργία αυτοτελούς οικοπέδου, και όλα τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που υπερψήφισαν πλην μιας μεμονωμένης μειοψηφίας.

Ένα υπουργείο Δικαιοσύνης με μία πολιτική ηγεσία έτοιμη να στηρίξει και να υποστηρίξει το έργο.
Χρειάστηκε, για πρώτη φορά, να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ουσιαστικώς, και όχι κατ’ επίφασιν, γιά την επίτευξη του κοινού αντικειμενικού σκοπού.

Πρόκειται γιά την πραγμάτωση ενός ονείρου και των ανεκπλήρωτων επιθυμιών όλων των δικηγόρων και των πολιτών του νομού Κιλκίς. Είναι βαθιά και στέρεη πεποίθησή μας, ότι κινούμαστε στον ορθό δρόμο της προόδου και της εξέλιξης. Το δικαστικό μέγαρο δεν είναι πλέον ουτοπία, όπως κάποτε. Δεν εξαντλείται πιά σε ευχές ονειροπόλων δικηγόρων, όπως πριν από μερικά χρόνια. Δεν περιορίζεται μόνο σε λόγια υπευθύνων, που αποδείχτηκαν αερολογίες.

Έχει ανθρώπους, που το στηρίζουν και μοχθούν γιά την υλοποίησή του.

Δεν είναι εικονική πραγματικότητα, αλλά χειροπιαστή.

Τώρα πλέον υπάρχει οικόπεδο, και θα σταθούμε όλοι αρωγοί γιά τη ευδοκίμηση του αυτονόητου αντικειμενικού σκοπού, ήτοι να αποκτήσει, επί τέλους, ο νομός Κιλκίς ένα αξιοπρεπές δικαστικό μέγαρο».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος Ευρώπη Αρτόγλου και ο γενικός γραμματέας Αδάμ Χριστοδουλίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα