Γενικά

ΙΕΚ Παιονίας: «Σκάλωσε» η έναρξη λειτουργίας

Σε αναβολή οδηγήθηκε η προγραμματισμένη γιά χθες έναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ Παιονίας, στις εγκαταστάσεις του γυμνασίου Γουμένισσας.

Γεγονός που ανησυχεί και προβληματίζει τους παραγωγούς της τοπικής κοινωνίας, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» και ο αντιδήμαρχος αρμόδιος γιά την δημοτική ενότητα Γουμένισσας Ιωάννης Αλίρης, καθώς αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί από πλευράς του αρμοδίου υπουργού η τοποθέτηση της διευθύντριάς του Πολυξένης Αλμπανίδου.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι κατά πόσον η εν λόγω αναβολή θα έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα ή θα εξελιχθεί σε μετάθεση του χρόνου έναρξης λειτουργίας του ΙΕΚ γιά το επόμενο εκπαιδευτικό εξάμηνο, ήτοι τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως εκτιμούν παράγοντες της εκπαίδευσης.

Παρά ταύτα πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του γυμνασίου της Γουμένισσας, όπου έχει προγραμματισθεί να λειτουργεί, η συνάντηση γνωριμίας μεταξύ της κ. Αλμπανίδου και των συνολικώς 79 σπουδαστών, που ενεγράφησαν στο ΙΕΚ γιά να παρακολουθήσουν τα τρία τμήματα των ειδικοτήτων του.

Υπενθυμίζεται, ότι η φοίτηση του στα τέσσερα απογευματινά εηάμηνα είναι εντελώς δωρεάν και περιλαμβάνει ένα ακόμη εξάμηνο πρακτικής εξάσκησης. Χωρίς αυτήν ο σπουδαστής δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης, που διενεργούνται άπαξ ετησίως σε πανελλαδικό επίπεδο.
Σημειώνεται, ότι χωρίς την πιστοποίηση ο απόφοιτος του ΙΕΚ θα διεθέτει απλώς μία βεβαίωση κατάρτισης, που δεν συνιστά επίσημο έγγραφο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]