Γενικά

Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς: «Οι άρχοντες, οφείλουν να δίνουν …πρώτοι το καλό παράδειγμα»

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωσή μας στο ζήτημα του COVID-19, για να δηλώσουμε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό μας, σχετικά με το ορατό πλέον ενδεχόμενο ενός νέου κύματος εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας.

Ο ιός, δυστυχώς για όλους μας, δεν έχει φύγει. Είναι εδώ και τρέφεται από τον εφησυχασμό και την χαλάρωσή μας. Σε μια χρονική περίοδο επιδημιολογικά φορτισμένη, όπως αυτή που διανύουμε, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο, τόσο η αμφισβήτηση των αρμοδίων επιστημόνων, όσο και η παραβίαση των κανόνων που έχουν θεσπισθεί ώστε να προασπίσουν τη δημόσια υγεία.

Καλούμαστε όλοι να δείξουμε την υπευθυνότητα που απαιτεί η περίσταση και τη συλλογική ωριμότητα που αποδείξαμε πως μπορούμε να έχουμε ως έθνος σε κρίσιμες καταστάσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, με αφορμή τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό μητροπολιτικό ναό του Κιλκίς, στον οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και πολλά εκλεγμένα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπενθυμίζει πως ιδίως οι εκπρόσωποι των πολιτών, θα πρέπει σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους να δείχνουν εμπράκτως την απαιτούμενη πειθαρχία στους κανόνες που έχει θεσμοθετήσει η πολιτεία σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Εικόνες εκλεγμένων εκπροσώπων μας σε δημόσιες εμφανίσεις τους, στις οποίες δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και δεν κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας, είναι τόσο από ουσιαστική όσο και από συμβολική σκοπιά, ανεπιθύμητες και επιβλαβείς.

Καλούμαστε όλοι λοιπόν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και παρά τη δικαιολογημένη κόπωση, να μη διευκολύνουμε τον ιό να εξαπλωθεί επικίνδυνα, με ανεπανόρθωτες συνέπειες και στο νομό μας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα