Κοινωνία

Η 24η γιορτή “Κάστανου Κρασιού και Τυριού” επιστρέφει στη Γρίβα το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Η 24η Γιορτή Κάστανου Κρασιού και Τυριού επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στη Γρίβα του Δήμου Παιονίας και σας προσκαλεί σε ένα σύνολο ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών δράσεων το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022.

Η Γιορτή θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου με σεμινάρια μαγειρικής τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Ο σεφ και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης σε συνεργασία με την μαγείρισσα και διαιτολόγο, Κυριακή Γούτα και τον μάγειρα, Ζαχαρία Παπαγεωργίου θα μαγειρέψουν, με την συμμετοχή του κοινού, πιάτα εμπνευσμένα από τη Γρίβα και το Πάικο. Τα τοπικά προϊόντα θα συνδυαστούν δημιουργικά και θα αποτυπωθούν σε διάφορα πιάτα που θα ταξιδέψουν τους ουρανίσκους σας! Οι δράσεις του Σαββάτου θα κορυφωθούν με γαστρονομικές δοκιμές από τις 19.00 το απόγευμα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της γιορτής με τη μουσική παράσταση από το συγκρότημα των Λάρρυ Κράμα και Μαρία Περρόνε.

Η κεντρική εκδήλωση του διημέρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου με δράσεις από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα! Όλοι οι παραβρισκόμενοι θα μπορέσουν να απολαύσουν δωρεάν κάστανα, κρασί, τυρί και άλλα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα. Φυσικά, από τη γιορτή δεν θα λείπουν οι παραδοσιακές πίτες που θα φτιάξουν οι γυναίκες του χωριού και θα προσφέρουν στους επισκέπτες του βουνού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η μουσική σε συνδυασμό με χορευτικά θα σας ταξιδέψουν στις παραδόσεις του τόπου. Στη μουσικοχορευτική παράσταση θα συμμετέχουν τα Χάλκινα της Γουμένισσας με την   Ορχήστρα   του   Μάντσιου του Μεγάλου και τα χορευτικά σχήματα Σεργιάνι και Χοροστάσι, το Λαογραφικό   Τμήμα   Ιερού   Ναού   Αγίου   Γεωργίου Ελευθερίου Κορδελιού και τον Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη γιορτή πραγματοποιείται τα τελευταία 23 έτη στον οικισμό Γρίβας της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γρίβας, τον Σύλλογο  Α.Σ. Μακεδονικό Γρίβας   και   τον   Συνεταιρισμό Καστανοπαραγωγών   Πάικου (Α.Σ.ΚΑΠΑ).

Η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α. του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2014-2020», Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2, Υποδράση 19.2.4.4 «Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Κατά   τη   διάρκεια   των   εκδηλώσεων,   θα   έχετε   την ευκαιρία να γνωρίσετε την τοπική γαστρονομία και να γευτείτε τα κάστανα, το κρασί και το τυρί της περιοχής.

Γεύσεις, αρώματα, μουσικές και χορός με τους φιλόξενους Γριβιώτες, είναι σίγουρο ότι θα σας προσφέρουν ένα ξεχωριστό διήμερο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]