Πολιτισμός

Επιτυχής εκδήλωση της εφορείας αρχαιοτήτων στην Γουμένισσα

Εκδήλωση με θέμα «Στην χριστιανική Γουμένισσα των ανθρώπων και των μνημείων» διοργάνωσε η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς, σε συνεργασία με την ιερά μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου και το περιφερειακό τμήμη Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η εκδήλωση, που εντασσόταν στο πλαίσιο του εορτασμού της ευρωπαϊκής ημέρας πολιτιστικής κληρονομιάς, με θέμα του 2023 «Πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση – Μαρτυρίες του χθες και του σήμερα», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30.9.23, στο προαύλιο της ιεράς μονής Παναγίας Γουμενίσσης.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ως εκπρόσωποι της ΙΜΓΑΠ, της εφορείας αρχαιοτήτων και του ΕΕΣ οι πάτερ Χριστόδουλος και κκ Γ.Στρατούλη και Ι. Ζαγγότης.

Ακολούθησε η προβολή των ταινιών «Η κοσμοπολίτισσα Γουμένισσα και τα μνημεία της» και «Η ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

Τέλος έγινε ξενάγηση στον ιερό ναό της Παναγίας.

Ευχαριστίες

Σε ανακοίνωση της ΕΦΑ Κιλκίς αναφέρονται τα εξής:

«Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων και τους πολυπληθείς παρευρεθέντες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, σε μιάν εκδήλωση, που είχε να γίνει πολλά χρόνια στον τόπο μας.

Ευχαριστούμε ακόμη τους χορηγούς μας κ.κ.Γ.Αλεξανδρή, Α.Βούζα, Β.Γλαύτση – Σ.Καλαιτζίδη, Δ.Λαϊνα, Μ.Λασπιά, Α.Παπαλεξάνδρου, Γ.Χατζηστογιάννη, τα ζαχαροπλαστεία «Μελένιος» και Πίψου, το σούπερ μάρκετ «Κρητικός» και τα οινοποιεία Σακαλάκη και Δ.Τραϊαννού για τις προσφορές τους.

Μακάρι η εκδήλωση, που «ζέστανε» τις καρδιές μας, να αποτελέσει προοίμιο της συνεργασίας και της κοινής πορείας θεσμών και συλλόγων, για το κοινό καλό».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα