Κοινωνία

Η Γουμένισσα έστειλε “ηχηρό” μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η κοινή εκδήλωση του συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” και του λαογραφικού, πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου “Αγίου Τρύφωνος” Γουμένισσας με θέμα “Μάθε, πρόλαβε, αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού”
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27.10.19 στο καφε-μπαρ “Μαιζον” της Γουμένισσας που στεγάζεται σε χώρο του ιστορικού μεταξουργείου “Χρυσαλλίς”. Το θέμα ανέπτυξε η ειδική παθολόγος-ογκολόγος Όλγα Ζαραλή-Χαριτωνίδου.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
Διανεμήθηκαν δωρεάν ενημερωτικά φυλλάδια και ροζ φιογκάκια. Ο Οκτώβριος παγκοσμίως είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Μαζί με πολλά ακόμα κτίρια παγκοσμίως που φωταγωγήθηκαν σε ροζ χρώμα, ροζ φωταγωγήθηκε και το Μεταξουργείο «Χρυσαλίς» συμβάλλοντας στην προσπάθεια να πειστούν περισσότερες γυναίκες για να προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις πέρασε το μήνυμα της ελπίδας και θύμισε σε όλες τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα